F
frenkiespenkie
Gast
Het moest er een keer van komen en waar beter te beginnen dan bij het recept van Noskos:
http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Scharrelkip van de AH van 1650 gram. Uitvoering van het recept volgens het boekje dus dat behoeft geen toelichting. Wel wennen aan de temperatuurregeling met de kolen in de briket-rails naast de lekbak, reageert toch iets anders (trager) dan een bergje kolen voor direct grillen. Temperatuur schoot in het begin een beetje alle kanten op, maar gemiddeld rond de 190-200 Celcius en na een uurtje was de kip klaar. Geserveerd met wat gekruide aardappeltjes en zelfgemaakte appelcompote.
http://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Scharrelkip van de AH van 1650 gram. Uitvoering van het recept volgens het boekje dus dat behoeft geen toelichting. Wel wennen aan de temperatuurregeling met de kolen in de briket-rails naast de lekbak, reageert toch iets anders (trager) dan een bergje kolen voor direct grillen. Temperatuur schoot in het begin een beetje alle kanten op, maar gemiddeld rond de 190-200 Celcius en na een uurtje was de kip klaar. Geserveerd met wat gekruide aardappeltjes en zelfgemaakte appelcompote.



