- Berichten
- 41
Mijn eerste vakantiedag was een mooi moment om ook maar eens te gaan voor mijn tokkie. Een Beer Can Chicken had ik namelijk nog nooit op de Q bereid, ook niet " on-officieel"
Een mooi kippetje van 1,5 kg uitgezocht, en besloten de kip met de Funky Chicken Rub volgens recept van Noskos (waarvoor dank) te bereiden.
Een lekker blikje palm moest hem sappig houden.
Het kippetje schoongemaakt en gerubt. Vervolgens een poosje laten rusten.
In de tussentijd de mini-WSM opgestookt. Ik kreeg hem in eerste instantie niet goed op temperatuur. Wat extra kokosbriketten en veel wapperen en blazen verder had hij de gewenste temperatuur.
Een kleine 5 kwartiertjes later had hij de gewenste kerntemperatuur.
Ik moet zeggen dat hij lekker sappig en smakelijk was, het velletje had wat knapperiger gekund. Hoe dan ook hij is schoon op gegaan, en zal in de toekomst zeker vaker voorbij komen.
Bedankt voor het kijken!
Een mooi kippetje van 1,5 kg uitgezocht, en besloten de kip met de Funky Chicken Rub volgens recept van Noskos (waarvoor dank) te bereiden.

Een lekker blikje palm moest hem sappig houden.

Het kippetje schoongemaakt en gerubt. Vervolgens een poosje laten rusten.

In de tussentijd de mini-WSM opgestookt. Ik kreeg hem in eerste instantie niet goed op temperatuur. Wat extra kokosbriketten en veel wapperen en blazen verder had hij de gewenste temperatuur.


Een kleine 5 kwartiertjes later had hij de gewenste kerntemperatuur.

Ik moet zeggen dat hij lekker sappig en smakelijk was, het velletje had wat knapperiger gekund. Hoe dan ook hij is schoon op gegaan, en zal in de toekomst zeker vaker voorbij komen.

Bedankt voor het kijken!