BasBQ
Beef en Steak

Beer Can Chicken numero uno

 
 
 

jvanpiekeren

Sprokkelaar
Berichten
41
Mijn eerste vakantiedag was een mooi moment om ook maar eens te gaan voor mijn tokkie. Een Beer Can Chicken had ik namelijk nog nooit op de Q bereid, ook niet " on-officieel"

Een mooi kippetje van 1,5 kg uitgezocht, en besloten de kip met de Funky Chicken Rub volgens recept van Noskos (waarvoor dank) te bereiden.

IMAG1625_zps3kbnl3ax.jpg


Een lekker blikje palm moest hem sappig houden.

IMAG1628_zpsqxzvu62n.jpg


Het kippetje schoongemaakt en gerubt. Vervolgens een poosje laten rusten.

IMAG1630_zpssbkxwix7.jpg


In de tussentijd de mini-WSM opgestookt. Ik kreeg hem in eerste instantie niet goed op temperatuur. Wat extra kokosbriketten en veel wapperen en blazen verder had hij de gewenste temperatuur.

IMAG1634_zpsmyg9la8a.jpg


IMAG1633_zpszv6hwmyc.jpg


Een kleine 5 kwartiertjes later had hij de gewenste kerntemperatuur.

IMAG1635_zps5srrfbtx.jpg


Ik moet zeggen dat hij lekker sappig en smakelijk was, het velletje had wat knapperiger gekund. Hoe dan ook hij is schoon op gegaan, en zal in de toekomst zeker vaker voorbij komen.

IMAG1639_zpshrhawpou.jpg


Bedankt voor het kijken!



 
lekker hoor. ziet er goed uit.
gefeliciteerd
 
dat is een prima kippie, welkom bij de tokkies  :)
 
Lekker kip hoor!
 
Lekker kippetje, gefeliciteerd met je Tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan