- Berichten
- 142
Vandaag was het tijd om een BCC klaar te maken. Vandaag einde van de ochtend de Kip al in de rub gezet volgens recept van Noskos uit het boek “Het vuur de baas”. Allereerst de kip even gewassen en nagekeken of ik haar nog wat mooier moest maken. Daarna ingesmeerd met mosterd (niet helemaal volgens recept) om vervolgens de rub aan te kunnen brengen. Dit laten intrekken tot ze op de Q mocht.
De Q voorbereidt voor indirect bij een temperatuur van 175 graden. De kip over het blik geschoven en haar vervolgens op de drippan gezet. Thermometer in de borst om de garing goed in de gaten te blijven houden.
Na iets meer dan een uurtje was de kip op temperatuur en kon ik haar van de Q halen. Wat een onwijs lekkere geuren komen daar toch vanaf en wat ziet ze er lekker uit.
Nu nog even rusten op het aanrecht om haar vervolgens klaar te maken om te kunnen eten. In de tussentijd nog even een courgette op de Q gegrild. Blijft naar mijn mening één van de betere groentes voor op de Q. Courgette is klaar, dus eten maar
En het complete eindresultaat
De Q voorbereidt voor indirect bij een temperatuur van 175 graden. De kip over het blik geschoven en haar vervolgens op de drippan gezet. Thermometer in de borst om de garing goed in de gaten te blijven houden.
Na iets meer dan een uurtje was de kip op temperatuur en kon ik haar van de Q halen. Wat een onwijs lekkere geuren komen daar toch vanaf en wat ziet ze er lekker uit.
Nu nog even rusten op het aanrecht om haar vervolgens klaar te maken om te kunnen eten. In de tussentijd nog even een courgette op de Q gegrild. Blijft naar mijn mening één van de betere groentes voor op de Q. Courgette is klaar, dus eten maar

En het complete eindresultaat