Na vaak verlekkerd naar dit gerecht te hebben gekeken was het vandaag dan eindelijk zover mijn eerste BCC. Voor dit kippetje heb ik een rub gemixt, zonder al te veel hitte omdat de vrouw daar niet zo van is.
2 el zout
3 el paprikapoeder
2 el kerriepoeder
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
2 tl witte peper
2 tl zwarte peper
1 el rozemarijn
1 el oregano

Daarna heb ik de kip ingesmeerd met olijfolie en de rub erover gestrooid.

Vervolgens een paar flinke slokken bier uit het blikje genomen en deze verder geprepareerd, gezien bij een filmpje van steven raichlen.


Toen was het tijd voor het bijgerecht Hasselback aardappelen. Ook dit gerecht had ik nog nooit gegeten maar leek mij er goed bij passen. Volgens de tip van flip heb ik de aardappels ingesneden tussen twee lepels zodat je ze niet geheel doorsnijd. Aansluitend heb ik er een aantal gevuld met chorizo.


Inmiddels was de temperatuur van oklahoma smoker mooi rond de 180 gr blijven staan dus kon het kippetje er op. De aardappelen met chorizo heb ik boven de kip gezet en de andere ingepakt in folie en in de vuurbak gezet

Tijdens het bakken of en toe de kip bijgedraaid om hem rondom mooi bruin te krijgen en een snippertje hicory hout op de kolen. Ik had er rekening mee gehouden dat de kip er anderhalf uur over zou doen maar na een uur was de kerntemperatuur al op 75 gr. Over de chorizo hasselbacks heb ik ook nog wat kaas gesmolten en toen was het tijd om aan te vallen.


En wat vond ik ervan? Heerlijk!!! Ik had alleen de indruk dat de hoeveelheid bier in het blikje niet minder was geworden, ik vraag me dan ook af of dat echt meerwaarde heeft en dus een beetje zonde van het bier. De kip was wel heerlijk mals en sappig met een krokant velletje. De hasselback aardappelen zijn ook een blijvertje de combi van chorizo kaas beviel goed. Al met al dus een goeie BBQ sessie mede mogelijk gemaakt door alle goeie info op dit forum. Bedankt voor het kijken.
2 el zout
3 el paprikapoeder
2 el kerriepoeder
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
2 tl witte peper
2 tl zwarte peper
1 el rozemarijn
1 el oregano

Daarna heb ik de kip ingesmeerd met olijfolie en de rub erover gestrooid.

Vervolgens een paar flinke slokken bier uit het blikje genomen en deze verder geprepareerd, gezien bij een filmpje van steven raichlen.


Toen was het tijd voor het bijgerecht Hasselback aardappelen. Ook dit gerecht had ik nog nooit gegeten maar leek mij er goed bij passen. Volgens de tip van flip heb ik de aardappels ingesneden tussen twee lepels zodat je ze niet geheel doorsnijd. Aansluitend heb ik er een aantal gevuld met chorizo.


Inmiddels was de temperatuur van oklahoma smoker mooi rond de 180 gr blijven staan dus kon het kippetje er op. De aardappelen met chorizo heb ik boven de kip gezet en de andere ingepakt in folie en in de vuurbak gezet

Tijdens het bakken of en toe de kip bijgedraaid om hem rondom mooi bruin te krijgen en een snippertje hicory hout op de kolen. Ik had er rekening mee gehouden dat de kip er anderhalf uur over zou doen maar na een uur was de kerntemperatuur al op 75 gr. Over de chorizo hasselbacks heb ik ook nog wat kaas gesmolten en toen was het tijd om aan te vallen.


En wat vond ik ervan? Heerlijk!!! Ik had alleen de indruk dat de hoeveelheid bier in het blikje niet minder was geworden, ik vraag me dan ook af of dat echt meerwaarde heeft en dus een beetje zonde van het bier. De kip was wel heerlijk mals en sappig met een krokant velletje. De hasselback aardappelen zijn ook een blijvertje de combi van chorizo kaas beviel goed. Al met al dus een goeie BBQ sessie mede mogelijk gemaakt door alle goeie info op dit forum. Bedankt voor het kijken.