BasBQ
Beef en Steak

Beenham

 
 

lollie-be

Kooltjesharker
Berichten
110
Ik zou graag eens beenham maken. Heeft er iemand een goede marinade of dry rub recept?
Wat is de ideale kern temp?

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Heb laatst een fantastische beenham (1.5 kg) gemaakt. Was al gepekeld door de slager. Heb een pork rub gebruikt en toen indirect laten garen tot 45 graden. Daarna meerdere malen ingesmeerd met mix van appelsap, mosterd, honing en wat maple syrup. Doorgaren tot 65 kern en dan genieten.
 
Beenham is eigenlijk altijd al gepekeld, dus dat hoef je niet te doen. Bestrooien met je favoriete rub voor varkensvlees (NOSKOS the Pulled Pork bijvoorbeeld ;) ) Op 165?C garen met een blokje appelhout.
Na een uurtje insmeren met een mix van 4 eetlepels gladde mosterd, 4 eetlepels ahornsiroop en een eetlepel bourbon of Jack Daniel's. Dat insmeren om de 15-20 minuten herhalen totdat je een kerntemperatuur bereikt van 65?C.
 
Staat al jaren op mijn blog ook hoor ;)

Foxtrot86 zei:
Zo even onthouden... hoef ik niet meer te zoeken naar een recept. Bedankt Noskos.
 
Dank u wel. Zal dit eens testen. Bedankt Noskos. Ik had die niet tegengekomen op uw blog. Zal eens beter kijken ha ha

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Gevonden
https://www.bbq-nl.com/2010/10/beenham-met-mosterd-maple-glaze.html

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan