BasBQ
Beef en Steak

Beenham speciaal

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.677
Had toevallig zin in frietjes. Als bijlage bij de frietjes een beenham speciaal gemaakt.

Beenham open gesneden en bestrooid met peper, snufje zout, gedroogde tuinkruiden en gerookte paprikapoeder.
Vulling gemaakt gefruite ui, knoflook en bosui. Dit tesamen met wat zon gedroogde tomaten op de beenham .

IMG_4601.jpg


Zwikkie opgerold en hoppa, met wat geweekte appelrookchips op de Q.
Vervolgens 45 min lekker laten roken op een dome temp. van 150 C.

IMG_4602.JPG



Daarna de Q omhoog tot een dome van 200 C en het beenhammetje afgelakt met een met een sausje van ketchup en sweet chili saus.

IMG_4605.JPG



IMG_4606.JPG


Frietjes bakken, beenhammetje aansnijden, biertje erbij en fertig.

IMG_4607.JPG
IMG_4608.JPG
 
Mooi bordje, welke kerntemperatuur heb je aangehouden en wat was de bereidingstijd?
 
Ziet er weer smakelijk uit Peter
 
Da's smullen, leuk op deze manier gerookt. (y)
 
Gewoon lekker eten.
Niks mis mee
 
Zo lust ik ook wel friet. Leuke variant op de standaard beenham. Zal vast gesmaakt hebben
 
Mooi bordje zo. Is eens wat anders dan een frikadel special
 
Dat ziet er goed uit, ben zelf ook erg fan van beenham.
Welke temp heb je aangehouden?
 
Ziet er een heerlijke maaltijd uit.
Een beenhammetje gaat hier zeker ook nog tussen de Q belanden.
 
Dat ziet er goed uit, ben zelf ook erg fan van beenham.
Welke temp heb je aangehouden?
A ja, niet zo handig van mij. De kerntemp. staat niet in het verslag.
Voor beenham hou ik normaal een kerntemp van 64 C. aan. Dan ff lekker onder alufolie laten rusten.
 
Mooi gerecht. Hier valt beenham ook in de smaak. Gevuld of niet, goed bereid altijd een aanrader.
 
Ben as we speak je gerecht aan het maken (beenham) @Peter64 😊 voor de lak pak ik tomato fritto met honing en chilisaus
 
Terug
Bovenaan Onderaan