R.Obdam
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Ik heb in mijn voorstel verhaaltje gemeld dat tot nu toe alles redelijk gelukt was
Nou hier is dan mijn afstraffing
Ik heb mijn eerste beefhammer gemaakt
Maar voorlopig ook de laatste, het was niet helemaal naar het zin helaas
Wel het bereiden hoor, maar hij was eigenlijk een beetje te droog naar m’n zin
Ik heb de avond ervoor de beefhammer met rundfond geïnjecteerd en de volgende morgen vlak voor hij de kamado opging in de rub gezet
Er zat nl wat zout in de rub en wilde niet dat er vocht verloren zou gaan
Dus vroeg in de morgen de kamado op 110 graden met wat rookhout de hammer naar 55 graden gebracht
Daarna de kamado naar 150 graden en de hammer naar 75 graden
Dit is vlg de app van BGE die ik volg
Ik zie ook dat er mensen zijn die al bij 55 Gr inpakken
Maar oké BGE geeft aan bij 75 Gr inpakken met een dikke laag glaze van gesmolten boter fond en bbq saus ingesmeerd
Daarna naar 92 graden gebracht van de kamado af en een 1/2 uurtje laten rusten
Met als eind resultaat naar mijn idee te droog en ook kon ik de zeen niet goed uit het vlees verwijderen zat nog te vast aan het vlees
Het heeft trouwens wel de hele dag lekker geroken in de tuin, en dat is ook wat waard hè
PS na het aansnijden geen foto’s gemaakt
niet zo enthousiast meer 
Gr Richard
Nou hier is dan mijn afstraffing

Ik heb mijn eerste beefhammer gemaakt
Maar voorlopig ook de laatste, het was niet helemaal naar het zin helaas
Wel het bereiden hoor, maar hij was eigenlijk een beetje te droog naar m’n zin
Ik heb de avond ervoor de beefhammer met rundfond geïnjecteerd en de volgende morgen vlak voor hij de kamado opging in de rub gezet
Er zat nl wat zout in de rub en wilde niet dat er vocht verloren zou gaan
Dus vroeg in de morgen de kamado op 110 graden met wat rookhout de hammer naar 55 graden gebracht
Daarna de kamado naar 150 graden en de hammer naar 75 graden
Dit is vlg de app van BGE die ik volg
Ik zie ook dat er mensen zijn die al bij 55 Gr inpakken
Maar oké BGE geeft aan bij 75 Gr inpakken met een dikke laag glaze van gesmolten boter fond en bbq saus ingesmeerd
Daarna naar 92 graden gebracht van de kamado af en een 1/2 uurtje laten rusten
Met als eind resultaat naar mijn idee te droog en ook kon ik de zeen niet goed uit het vlees verwijderen zat nog te vast aan het vlees
Het heeft trouwens wel de hele dag lekker geroken in de tuin, en dat is ook wat waard hè
PS na het aansnijden geen foto’s gemaakt


Gr Richard
Laatst bewerkt: