Hemelvaartsdag en prima weer, dus vanmiddag krijgen we vrienden op visite. Uiteraard op gepaste afstand al zal dat lastig worden als dit gerecht op tafel komt 
Gister de ribs (2kg) al ontvliest, getrimd en in de rub gezet.
Vanmorgen ging de ‘wekker’ vroeg, lang leve de jonge dochter die prima om 6.15 aan het ontbijt wil. Dus is het daarna tijd om de boel op te tuigen. Briketten in de fik, thermometers geïnstalleerd, blokje kersenhout erbij en het vlees er op. Het wordt een mooie dag!
12.30: de ribs komen richting de 70 graden dus tijd om ze in te pakken in folie, met een paar plakjes boter.
Tegen 15.00 tikten ze de 92 graden aan, nog iets te vroeg voor het avondeten. Dus in een handdoek de koelbox tot een uur of 5. Toen aangesneden en de mooie rookring kwam tevoorschijn. Het vlees was wel iets droger dan de vorige keer. Kan komen door het vlees of toch omdat het 2 uur ‘stil’ heeft gestaan.

Gister de ribs (2kg) al ontvliest, getrimd en in de rub gezet.

Vanmorgen ging de ‘wekker’ vroeg, lang leve de jonge dochter die prima om 6.15 aan het ontbijt wil. Dus is het daarna tijd om de boel op te tuigen. Briketten in de fik, thermometers geïnstalleerd, blokje kersenhout erbij en het vlees er op. Het wordt een mooie dag!

12.30: de ribs komen richting de 70 graden dus tijd om ze in te pakken in folie, met een paar plakjes boter.

Tegen 15.00 tikten ze de 92 graden aan, nog iets te vroeg voor het avondeten. Dus in een handdoek de koelbox tot een uur of 5. Toen aangesneden en de mooie rookring kwam tevoorschijn. Het vlees was wel iets droger dan de vorige keer. Kan komen door het vlees of toch omdat het 2 uur ‘stil’ heeft gestaan.


Laatst bewerkt: