BasBQ
Beef en Steak

Beef short ribs

 

JamieK

Vuurmaker
Berichten
79
Hemelvaartsdag en prima weer, dus vanmiddag krijgen we vrienden op visite. Uiteraard op gepaste afstand al zal dat lastig worden als dit gerecht op tafel komt
Gister de ribs (2kg) al ontvliest, getrimd en in de rub gezet.
90968b3be89d6165653a04b082f03ec4.jpg


Vanmorgen ging de ‘wekker’ vroeg, lang leve de jonge dochter die prima om 6.15 aan het ontbijt wil. Dus is het daarna tijd om de boel op te tuigen. Briketten in de fik, thermometers geïnstalleerd, blokje kersenhout erbij en het vlees er op. Het wordt een mooie dag!
aa0b36b6aee46ebfb8e5fc5beaaf752b.jpg


12.30: de ribs komen richting de 70 graden dus tijd om ze in te pakken in folie, met een paar plakjes boter.
62acd202ab76d755f0b77754b8aec600.jpg


Tegen 15.00 tikten ze de 92 graden aan, nog iets te vroeg voor het avondeten. Dus in een handdoek de koelbox tot een uur of 5. Toen aangesneden en de mooie rookring kwam tevoorschijn. Het vlees was wel iets droger dan de vorige keer. Kan komen door het vlees of toch omdat het 2 uur ‘stil’ heeft gestaan.
87a8c721a30bc42c461fa26bf36f07e8.jpg

aedb25b4aa0ba4ab7e85ad8619e2c563.jpg
 
Laatst bewerkt:
Niet ieder stukje vlees is hetzelfde, het kan dus altijd iets anders zijn.
 
Vandaag deed ik met je mee. Blijft een feestje

5ce09dab552c81026bfa9a2bbcdfa3b2.jpg
 
Jou butchpaper werkt toch gemakkelijker dan die losse vellen die ik laatst had. Maar 50 meter is een aardige rol om aan te schaffen 😱
 
Terug
Bovenaan Onderaan