- Berichten
- 272
Gisteren was weer een luie zondag tijdens de lockdown, dus maar gebruik gemaakt van al die vrije tijd om wat beef jerky te maken
Zoals andere berijdingen weer een zoete en een hartige variant van eigen recept. De hartige was iets te zout uitgevallen. Deze was ook eerst aan de beurt, dus heeft het meeste rook gepakt, wat bij de gemiddelde eter als wat heftig kan aankomen. De gebruikte marinade was op basis van 50% soya saus met 50% water, een scheut witte wijn azijn en pulled beef kruidenmengeling. Beiden hebben een 12u in de marinade gezeten. De smaken zijn vandaag wel wat meer genuanceerd zoals te verwachten.
Als basis is er rosbief gebruikt en het is versneden met de draad mee om zoveel mogelijk jerk te krijgen.
Links de zoete, rechts de hartige:
Neemt stiekem toch wat plaats in beslag. Een extender zou op zo een momenten wel van pas komen
Klaar voor consumptie. Nu nog van af kunnen blijven voor een dag of 2.
Zoals andere berijdingen weer een zoete en een hartige variant van eigen recept. De hartige was iets te zout uitgevallen. Deze was ook eerst aan de beurt, dus heeft het meeste rook gepakt, wat bij de gemiddelde eter als wat heftig kan aankomen. De gebruikte marinade was op basis van 50% soya saus met 50% water, een scheut witte wijn azijn en pulled beef kruidenmengeling. Beiden hebben een 12u in de marinade gezeten. De smaken zijn vandaag wel wat meer genuanceerd zoals te verwachten.
Als basis is er rosbief gebruikt en het is versneden met de draad mee om zoveel mogelijk jerk te krijgen.
Links de zoete, rechts de hartige:
Neemt stiekem toch wat plaats in beslag. Een extender zou op zo een momenten wel van pas komen
Klaar voor consumptie. Nu nog van af kunnen blijven voor een dag of 2.