Afgelopen vrijdag bij een groothandel gewinkeld en wat buikspek (ligt al in de koelkast voor Maple bacon), short ribs en spare ribs gekocht.
Tijdens het winkelen kreeg ik wat trek. Zag wat zakjes met beef jerky liggen.
Een zakje in de kar gedaan en op weg naar huis het zakje geplunderd natuurlijk.
Best prijzig en veel zat er niet in.
Mijn volgend projectje was geboren.
Een riblap gekocht en een uurtje in de vriezer gedaan.
Reepjes van 3-4 mm gesneden. De helft tegen de draad in en de andere helft met de draad mee.
Wil ze toch beide uitproberen vandaar dat ik zo gesneden heb.
Vervolgens gaan marineren. Op internet en YouTube staan 1000 en 1 mogelijkheden.
Zelf heb ik sojasaus, worcestersaus, maple syrup (vervanger van de bruine suiker), scheutje ketjap manis, paprika poeder, Cayenne poeder, knoflook poeder en uienpoeder gebruikt. Alles in een ziplock zak en vervolgens een dagje in de koelkast gedaan.
De volgende dag alles op de keukenrol gelegd en af gedept.
Ik wilde ze aan een lange sateprikker rijgen zodat ze konden hangen maar de rooster van de Basterd is te dik om ze er goed tussen te krijgen.
Dan maar plat op de rooster.
De Basterd aangestoken en de tempratuur vervolgens 2 uur op een 65-70 graden kunnen houden.
Na 2 uur begon de tempratuur te dalen en bij 50 graden heb ik hem opnieuw moeten aansteken. Er kwam gewoon geen warmte meer bij, zelfs niet met alles open.
Iemand een idee of tip hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?
Bij het opnieuw aansteken ook maar de beef jerky een keertje omgedraaid.
Na 4,5 - 5 uur waren ze klaar en met het resultaat ben ik dik tevreden. Lekker stug en een goede smaak.
En vanavond genieten van deze 2 toppers
Tijdens het winkelen kreeg ik wat trek. Zag wat zakjes met beef jerky liggen.
Een zakje in de kar gedaan en op weg naar huis het zakje geplunderd natuurlijk.
Best prijzig en veel zat er niet in.
Mijn volgend projectje was geboren.
Een riblap gekocht en een uurtje in de vriezer gedaan.
Reepjes van 3-4 mm gesneden. De helft tegen de draad in en de andere helft met de draad mee.
Wil ze toch beide uitproberen vandaar dat ik zo gesneden heb.
Vervolgens gaan marineren. Op internet en YouTube staan 1000 en 1 mogelijkheden.
Zelf heb ik sojasaus, worcestersaus, maple syrup (vervanger van de bruine suiker), scheutje ketjap manis, paprika poeder, Cayenne poeder, knoflook poeder en uienpoeder gebruikt. Alles in een ziplock zak en vervolgens een dagje in de koelkast gedaan.
De volgende dag alles op de keukenrol gelegd en af gedept.
Ik wilde ze aan een lange sateprikker rijgen zodat ze konden hangen maar de rooster van de Basterd is te dik om ze er goed tussen te krijgen.
Dan maar plat op de rooster.
De Basterd aangestoken en de tempratuur vervolgens 2 uur op een 65-70 graden kunnen houden.
Na 2 uur begon de tempratuur te dalen en bij 50 graden heb ik hem opnieuw moeten aansteken. Er kwam gewoon geen warmte meer bij, zelfs niet met alles open.
Iemand een idee of tip hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?
Bij het opnieuw aansteken ook maar de beef jerky een keertje omgedraaid.
Na 4,5 - 5 uur waren ze klaar en met het resultaat ben ik dik tevreden. Lekker stug en een goede smaak.





En vanavond genieten van deze 2 toppers

