BasBQ
Beef en Steak

Beef hammer en kip aan het spit met side dishes

 
 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
462
Vandaag kwamen mijn zus en zwager langs en toen maar besloten even uit te pakken.

Ik had nog een beef hammer in de vriezer en na het deceptie topic toch erg benieuwd hoe het zou worden.

20230317_175309.jpg

20230317_175646.jpg


De hammer in de koelkast laten ontdooien en vervolgens de vliezen verwijderd. Daarna een beef rub toegevoegd.

20230317_182800.jpg

20230317_182700.jpg


De kamado joe klaargemaakt op 120 graden indirect en 3 blokjes hickory op de bodem gelegd.

20230318_080333.jpg

20230318_080329.jpg


Na 4 uur roken was de temperatuur rond de 70 graden en besloten in te pakken met roomboter.

20230318_123126.jpg


Toen de hammer 96 graden en hij boterzacht was, heb ik hem eraf gehaald en laten rusten in de koelbox.

In de tussentijd had ik al de joe jr aangestoken voor de side dishes.

20230318_172543.jpg


Als side dishes spruiten/buikspek spiezen en hasselback aardappelen gemaakt.

20230318_190303.jpg

20230318_183803.jpg


Daarna zelf nog een kip aan het spit gemaakt om het af te maken.

20230318_191256.jpg


De hammer was ondanks de mindere verhalen echt heerlijk mals.
Helaas een slechte foto :(

20230318_192259.jpg
 
Lekker zeg!

Fijn dat jij de mythe hebt doorbroken. 😂
 
Ik ga bijna twijfelen om er nog eens één te maken na mijn eigen deceptie. Ziet er heerlijk uit. Vooral die spruiten.
 
Ik ga bijna twijfelen om er nog eens één te maken na mijn eigen deceptie. Ziet er heerlijk uit. Vooral die spruiten.
Ik houd van spruiten maar die spiezen waren echt boven verwachting. Had ze nog afgelakt met een mix van ketjap,soja,gember, sesamolie,knoflook en wat andere specerijen. Echt heerlijk en perfect met die buikspek
 
Ik houd van spruiten maar die spiezen waren echt boven verwachting. Had ze nog afgelakt met een mix van ketjap,soja,gember, sesamolie,knoflook en wat andere specerijen. Echt heerlijk en perfect met die buikspek
opgeslagen voor mijn to Q list
 
Heerlijke maaltijd. Ik heb nog een Beefhammer van 2kg van BBQuality liggen. Voor hoeveel personen schat je de jouwe in? Dan heb ik een idee hoeveel volk ik uitnodig :ROFLMAO:
 
Met 4 personen was prima. Meer zou ik niet doen. Wel hadden wij ook nog de kip en side dishes.
 
Beefhammer is heerlijk. Dat zal allemaal wel gesmaakt hebben!
 
Mooi werk. Knap om dat allemaal op een balkonnetje te persen.

Vraegske. Welke mari ade heb je bij de spruitjes/spek spiezen?
 
Mooi werk. Knap om dat allemaal op een balkonnetje te persen.

Vraegske. Welke mari ade heb je bij de spruitjes/spek spiezen?
Ketjap manis, soja, basterd suiker, chili vlokken, peper, zout, limoen sap en gember poeder
 
Dank voor de foto's en het recept. Een Joe jr staat ook bij mij nog op de wish list.
 
Mooie foto's en een leuke combi van gerechten, vooral de spruitjes sprongen in het oog.. dat is toch iets wat je niet snel op een spies op de bbq verwacht (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan