- Berichten
- 172
Toen ik het onderwerp zag wist ik meteen wat maken!
Beef bloody mary! Dit is een recept van Jamie Oliver dat ik al een paar keer in de oven had gemaakt.
Aangezien ik sinds deze kerst in het bezit ben van een dutch oven heb ik deze keer de gerookte BBQ-versie gemaakt.
Gestart met een stukje stoofvlees van 1,5kg en dat in de beef rub gezet.
Dit stuk mocht voor twee uurtjes op 130°C roken.
Ondertussen de saus gemaakt. De DO op het kookvuur gezet en daarin wortels en selder aangestoofd en geblust met een kwart fles wodka.
Daarbij nog passata, tabasco, worchestershire saus, rundsfond, black garlic paste, laurier, rozemarijn en peterselie. De citroen en rode ui mochten eerst nog mee in het rookbad bij het vlees.
Na twee uur mocht het vlees van de BBQ en samen met de ui en citroensap in de DO.
Ondertussen de BBQ klaar gemaakt voor de dutch oven met behulp van wat klinkers en dan mocht hij erop voor een uurtje of 4/5 op 120°C.
Na 4,5u was het vlees helemaal gaar en kon je het zo uiteen trekken. Nog even een half uurtje laten inkoken omdat ik de saus wat te lopend vond, en vervolgens serveren.
Dit alles geserveerd met een zoete aardappel uit de kolen en een witloof-witte kool salade.
De smokey versie is zoals verwacht nog beter dan het originele recept... Maar dat zal jullie wel niet verbazen
Beef bloody mary! Dit is een recept van Jamie Oliver dat ik al een paar keer in de oven had gemaakt.
Aangezien ik sinds deze kerst in het bezit ben van een dutch oven heb ik deze keer de gerookte BBQ-versie gemaakt.
Gestart met een stukje stoofvlees van 1,5kg en dat in de beef rub gezet.
Dit stuk mocht voor twee uurtjes op 130°C roken.
Ondertussen de saus gemaakt. De DO op het kookvuur gezet en daarin wortels en selder aangestoofd en geblust met een kwart fles wodka.
Daarbij nog passata, tabasco, worchestershire saus, rundsfond, black garlic paste, laurier, rozemarijn en peterselie. De citroen en rode ui mochten eerst nog mee in het rookbad bij het vlees.
Na twee uur mocht het vlees van de BBQ en samen met de ui en citroensap in de DO.
Ondertussen de BBQ klaar gemaakt voor de dutch oven met behulp van wat klinkers en dan mocht hij erop voor een uurtje of 4/5 op 120°C.
Na 4,5u was het vlees helemaal gaar en kon je het zo uiteen trekken. Nog even een half uurtje laten inkoken omdat ik de saus wat te lopend vond, en vervolgens serveren.
Dit alles geserveerd met een zoete aardappel uit de kolen en een witloof-witte kool salade.
De smokey versie is zoals verwacht nog beter dan het originele recept... Maar dat zal jullie wel niet verbazen
