- Berichten
- 229
Edele leden,
Het is alweer een tijdje geleden at ik zelf wat heb gepost dus het werd wel weer eens tijd voor een draadje.
Afgelopen weekend mocht ik samen met wat maten een bedrijfs bbq organiseren.
We hadden een mooi menu samengesteld bestaande uit o.a:
Brisket
Ribbels
Zalm zijde
Moinkballs
Jalapeno Shrimp Poppers
Jalapeno Cheddar Worst
Baked Beans
Maiskolven
Dit was ook meteen een mooie proef voor wat aanpassingen aan onze smoker.
Bij mijn bezoek aan Franklin BBQ vorig jaar, had ik het gelukt uitgebreid met Aaron te praten over onze smoker en hij gaf ons een
berg aan goede tips hoe we onze temperatuur beter onder controle konden houden en hoe we de convectie konden verbeteren in de oven.
Ook hadden we een nieuwe worstenvuller aangeschaft dus die konden we ook mooi meteen even uitproberen
Dikkere en lange pijp geplaatst, nieuwe lik verf en de BOSS was er weer klaar voor.
Zaterdagochtend om 3u de smoker aangestoken... Vroeg!
Erg vroeg... maar rond 5 uur moest de brisket er al op dus een goeie pot koffie en lekker sterren kijken dan maar
Zon komt op en de brisket zit er al een uur of 2 in
Na een paar uurtjes krijgt hij al een mooi kleurtje
Rond een uurtje of 1 smiddags was hij door zn plafond en de bark zat er mooi op. Tijd voor een jasje van slagers papier en terug erin
Rond een uur of 2 waren de ribs en de bonen aan de beurt
De rest van het eten mocht er rond 15uur bij, zijn al zon 12 uur in touw dus tijd voor meer koffie
Rond 18u konden we aan tafel, zelfs de brisket was mooi op tijd klaar en boterzacht.
En toen ging het snel, lange dag wakker, biertje en een volle maag dus helaas geen foto's meer gemaakt.
Het was in ieder geval weer erg geslaagd en het nieuwe speelgoed en de aanpassingen op de smoker hebben zich volledig bewezen!
Bedankt voor het lezen.
- Tim
Het is alweer een tijdje geleden at ik zelf wat heb gepost dus het werd wel weer eens tijd voor een draadje.
Afgelopen weekend mocht ik samen met wat maten een bedrijfs bbq organiseren.
We hadden een mooi menu samengesteld bestaande uit o.a:
Brisket
Ribbels
Zalm zijde
Moinkballs
Jalapeno Shrimp Poppers
Jalapeno Cheddar Worst
Baked Beans
Maiskolven
Dit was ook meteen een mooie proef voor wat aanpassingen aan onze smoker.
Bij mijn bezoek aan Franklin BBQ vorig jaar, had ik het gelukt uitgebreid met Aaron te praten over onze smoker en hij gaf ons een
berg aan goede tips hoe we onze temperatuur beter onder controle konden houden en hoe we de convectie konden verbeteren in de oven.
Ook hadden we een nieuwe worstenvuller aangeschaft dus die konden we ook mooi meteen even uitproberen


Dikkere en lange pijp geplaatst, nieuwe lik verf en de BOSS was er weer klaar voor.
Zaterdagochtend om 3u de smoker aangestoken... Vroeg!

Erg vroeg... maar rond 5 uur moest de brisket er al op dus een goeie pot koffie en lekker sterren kijken dan maar

Zon komt op en de brisket zit er al een uur of 2 in

Na een paar uurtjes krijgt hij al een mooi kleurtje

Rond een uurtje of 1 smiddags was hij door zn plafond en de bark zat er mooi op. Tijd voor een jasje van slagers papier en terug erin

Rond een uur of 2 waren de ribs en de bonen aan de beurt

De rest van het eten mocht er rond 15uur bij, zijn al zon 12 uur in touw dus tijd voor meer koffie

Rond 18u konden we aan tafel, zelfs de brisket was mooi op tijd klaar en boterzacht.
En toen ging het snel, lange dag wakker, biertje en een volle maag dus helaas geen foto's meer gemaakt.
Het was in ieder geval weer erg geslaagd en het nieuwe speelgoed en de aanpassingen op de smoker hebben zich volledig bewezen!
Bedankt voor het lezen.
- Tim