BasBQ
Beef en Steak

BCC two ways

brownier

Kooltjesharker
 
 
Berichten
175
Vanavond maar eens twee kippetjes op de Weber. E?n op een blikje Hertog Jan en ??n op De Weber gevogelte stomer. Stomer gevuld met rode wijn en italiaanse kruiden


Weber aangemaakt en de smoker box met wat Mesquite snippers op een van de briketten houders.


Huid van de kippen losgemaakt en onder de huid een mengsel van boter, italiaanse kruiden en knoflook.
Aan de buitenzijde ingesmeerd met olijfolie met wat Nomu Moroccan Rub.

Kippen op het rooster gezet.


Ongeveer een uurtje later begon de thermometer te piepen. Bijna juiste temperatuur.
Zagen er zo uit.


En omdat de briketten nog steeds heet waren nog maar even een nagerechtje gemaakt. Bananen in de lengte doorsnijden. Suiker met sinaasappelsap karamelliseren, fijn hakken en mengen met kokos en geraspte sinasappelschil en sinasappelsap. 10 minuten indirekt. Heerlijk!

 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
417
Kippetjes zien er lekker uit. Nu ben ik heel nieuwsgierig, was er verschil van smaak door de wijn ener'kips' en bier ander'kips' ?
 

brownier

Kooltjesharker
 
 
Berichten
175
Tijnman, kan ik je nog niet vertellen. Heb vanavond alleen de "wijnkip"gegeten. Dochter was niet lekker en wilde niet eten.
Hebben de "bierkip" voor morgen bewaard.
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Das een lekker stelletje Brownier.
Ziet er smakelijk uit.  :)

Past de deksel nog wel op de Q met die Chickies zo hoog op het rooster, of gebruik je een tussenring ?

Mac
 

brownier

Kooltjesharker
 
 
Berichten
175
Deksel past er nog op. Kwestie van het blikje dieper er in duwen. Waren ook geen hele grote kippen.
Had wel mijn gietijzeren rooster er af gehaald en het gewone rooster gebruikt. Scheelde ook iets.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.210
Zo die staan mooi te dansen op de barbecue, welkom bij de tokkies.
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Ja hoor, daar ist ie weer.
Een nieuwe Tokkie.

Van harte gefeliciteerd zullen we maar zeggen, tis verdiend  :D

Mac
 

brownier

Kooltjesharker
 
 
Berichten
175
Leuk, en nu op voor een knorretje.
Heb sinds vandaag een WSM, eerst nog even oefenen dus kan nog even duren. ;)
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
Lekkere kippetjes heb jij,en de bananen zien er ook goed uit.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 

brownier

Kooltjesharker
 
 
Berichten
175
Tijnman,
Had je nog beloofd om te vertellen welke kip nou lekkerder was.
De bierkip was lekkerder (en dat voor mij als wijn liefhebber..). Durf echter niet te stellen dat dit kwam door het verschil wijn en bier. De bierkip was malser en smakelijker. Kan ook komen doordat ik deze nog wat langer op de BBQ heb laten staan. Ook kan het een betere kip geweest zijn.
De smaak wordt volgens mij veel meer meer be?nvloed door de gebruikte kruiden en het rookhout dan door de gebruikte vloeistof. Het gebruikte rookhout (Mesquite) heeft een sterke smaak. Had hier niet veel van gebruikt maar rooksmaak was zeer duidelijk. Voor sommigen misschien zelfs wel te sterk.
 

Nosmo

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.700
Fijne kippies, zien er lekker uit.


Ik denk dat je gelijk hebt dat de kruiden en het rookhout veel meer verschil maken dan de gebruikte vloeistof. Ik heb zelf diverse soorten bier, coca cola, cherry coke,Dr Pepper en water geprobeerd maar ik proef daar eigenlijk nooit iets van terug.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Vloeistof doet er niet echt toe, zeg maar helemaal niet. Mesquite is de zwaarste rookhoutsoort die je kunt gebruiken en die hou ik zelf ver weg van alles op rund na, als ik een steak grill gooi ik er mesquite bij, het is zo sterk dat het vlees het tijdens een korte grillsessie oppikt en het past goed bij rund. Bij al het andere overheerst het heel snel.
 

Eddeped

Pitmaster
 
 
 
Berichten
756
ziet er goed uit, moet ik toch ook weer eens maken, knorretje staat zo zielig alleen. Gefeliciteerd met je tokkie
 

Tijmnan

Stoker
 
 
Berichten
417
Beste Brownier, dank je voor je antwoord, Noskos had het al gezegd  ;), maar nu iemand een bier- en een wijnkip ging maken, wilde ik het toch nog ff zeker weten.
Ik proefde inderdaad ook nix van het bier terug, maar de kruiden des te beter.
Goed om te lezen/leren dat mesquite-hout het best bij rundvlees past, wil van het weekend m'n steaks van B&S eens grillen en dan dus met mesquitehout  :)
 

bloemenboer

Sprokkelaar
 
Berichten
29
gefeliciteerd met je tokie en die banaan ga ik ook zeker een keer proberen
groeten bloemenboer
 
Bovenaan Onderaan