Vanavond maar eens twee kippetjes op de Weber. E?n op een blikje Hertog Jan en ??n op De Weber gevogelte stomer. Stomer gevuld met rode wijn en italiaanse kruiden
Weber aangemaakt en de smoker box met wat Mesquite snippers op een van de briketten houders.
Huid van de kippen losgemaakt en onder de huid een mengsel van boter, italiaanse kruiden en knoflook.
Aan de buitenzijde ingesmeerd met olijfolie met wat Nomu Moroccan Rub.
Kippen op het rooster gezet.
Ongeveer een uurtje later begon de thermometer te piepen. Bijna juiste temperatuur.
Zagen er zo uit.
En omdat de briketten nog steeds heet waren nog maar even een nagerechtje gemaakt. Bananen in de lengte doorsnijden. Suiker met sinaasappelsap karamelliseren, fijn hakken en mengen met kokos en geraspte sinasappelschil en sinasappelsap. 10 minuten indirekt. Heerlijk!

Weber aangemaakt en de smoker box met wat Mesquite snippers op een van de briketten houders.

Huid van de kippen losgemaakt en onder de huid een mengsel van boter, italiaanse kruiden en knoflook.
Aan de buitenzijde ingesmeerd met olijfolie met wat Nomu Moroccan Rub.
Kippen op het rooster gezet.

Ongeveer een uurtje later begon de thermometer te piepen. Bijna juiste temperatuur.
Zagen er zo uit.

En omdat de briketten nog steeds heet waren nog maar even een nagerechtje gemaakt. Bananen in de lengte doorsnijden. Suiker met sinaasappelsap karamelliseren, fijn hakken en mengen met kokos en geraspte sinasappelschil en sinasappelsap. 10 minuten indirekt. Heerlijk!
