Jaja, de kop is eraf. Na een aantal testruns om te kijken hoe stabiel en makkelijk de UDS op temperatuur te houden is
zijn we echt begonnen. Gisteren stond de eerste op de planning: De BCC.
Ik heb hierbij direct een combinatie gemaakt om wat kipfilets te roken voor een collega.
Hiervoor eerst een pekel gemaakt gebaseerd op die van Frits in het receptendeel, maar net even anders
1,5 liter water, 150 gram fijn zeezout, 1 el tijm, 1 el koriander, 1/2 el basilicum en was bosuien (had ik nog in de la liggen)
en vond het er wel bij passen. Geen idee of dit veel aan de smaak heeft toegevoegd.
De Basisrub van Noskos met 1 EL basilicum erbij.
De kip eest ingesmeerd met een mengsel van wat fijne mosterd, rozemarijn-olijfolie en een klein beetje worcheter.
De smoker in orde gemaakt en op een stabiele temperatuur laten komen.
en toen...... wachten, bier drinken en hopen
bijna 3,5 uur later was het zover!
De borst had een temperatuur van 76 graden, en volgens de blog van Noskos moest de dij op de 82 graden zitten.
Toen ik deze ging meten zat de dij al op 85graden! geen idee of dit normaal was, maar....
Het was heerlijk! Zelfs mijn vrouw die nogal scheptisch was over het hele gebeuren was enthausiast en
had de pizzaboer afgebeld
Laatste fotos volgen nog want die ben ik vergeten te uploaden.
Bedankt voor het kijken!
zijn we echt begonnen. Gisteren stond de eerste op de planning: De BCC.
Ik heb hierbij direct een combinatie gemaakt om wat kipfilets te roken voor een collega.
Hiervoor eerst een pekel gemaakt gebaseerd op die van Frits in het receptendeel, maar net even anders


1,5 liter water, 150 gram fijn zeezout, 1 el tijm, 1 el koriander, 1/2 el basilicum en was bosuien (had ik nog in de la liggen)
en vond het er wel bij passen. Geen idee of dit veel aan de smaak heeft toegevoegd.

De Basisrub van Noskos met 1 EL basilicum erbij.


De kip eest ingesmeerd met een mengsel van wat fijne mosterd, rozemarijn-olijfolie en een klein beetje worcheter.


De smoker in orde gemaakt en op een stabiele temperatuur laten komen.


en toen...... wachten, bier drinken en hopen

bijna 3,5 uur later was het zover!

De borst had een temperatuur van 76 graden, en volgens de blog van Noskos moest de dij op de 82 graden zitten.
Toen ik deze ging meten zat de dij al op 85graden! geen idee of dit normaal was, maar....
Het was heerlijk! Zelfs mijn vrouw die nogal scheptisch was over het hele gebeuren was enthausiast en
had de pizzaboer afgebeld

Laatste fotos volgen nog want die ben ik vergeten te uploaden.
Bedankt voor het kijken!