- Berichten
- 126
Vandaag maar eens op gegaan voor de "tokkie" badge.
De challenge heet Beer Can Chicken, maar in mijn geval was het Chicken Sitter Pineaplle Juice Chicken
Begonnen met de kip te kruiden met captain's luck rub (wat is deze lekker op een hele kip zeg
)
Vervolgens op de chicken sitter, die gevuld was met ananassap in een lekbak op de barbecue geplaatst, tezamen met de rooktube gevuld met kersenhout pellets.
Vervolgens buitenste twee branders aan op de laagste stand, waarbij ik tussen de 160 en 170 graden kwam, en zo ruim een uur rustig laten gaan, totdat de kip een temperatuur bereikt had van 74 graden, met dit als resultaat:
Vervolgens op een bordje gelegd, en... smullen maar
En een kwartiertje later:
Was echt heerlijk, zelfs de filets waren supermals en vooral niet droog.
De captain's luck complimenteerde de kip perfect, deze is echt superlekker op een hele kip
Alleen van de ananassap hebben we weinig terug geproefd, wellicht had ik hem te ver gevuld, waardoor ie niet verdampte, daar valt nog wat te verbeteren.
Maar dit gaan we zeker vaker doen!
De challenge heet Beer Can Chicken, maar in mijn geval was het Chicken Sitter Pineaplle Juice Chicken

Begonnen met de kip te kruiden met captain's luck rub (wat is deze lekker op een hele kip zeg


Vervolgens op de chicken sitter, die gevuld was met ananassap in een lekbak op de barbecue geplaatst, tezamen met de rooktube gevuld met kersenhout pellets.

Vervolgens buitenste twee branders aan op de laagste stand, waarbij ik tussen de 160 en 170 graden kwam, en zo ruim een uur rustig laten gaan, totdat de kip een temperatuur bereikt had van 74 graden, met dit als resultaat:


Vervolgens op een bordje gelegd, en... smullen maar

En een kwartiertje later:

Was echt heerlijk, zelfs de filets waren supermals en vooral niet droog.
De captain's luck complimenteerde de kip perfect, deze is echt superlekker op een hele kip
Alleen van de ananassap hebben we weinig terug geproefd, wellicht had ik hem te ver gevuld, waardoor ie niet verdampte, daar valt nog wat te verbeteren.
Maar dit gaan we zeker vaker doen!
