- Berichten
- 52
Ik had al een paar keer, voordat ik lid was van het BBQ genootschap, een beer can chicken gemaakt. Was daar niet echt super over te spreken vanwege het, in mijn optiek, te droge vlees (ondanks het bierblikje)
Na het lezen van diverse pekeltips, weer eens een poging ondernomen en ik kan nu stellen: Gepekelde kip maak een wereld van verschil! Hier ga ik wat vaker mee experimenteren
dan de foto's:
Eerst het pekelbad gemaakt en ik heb daar de kip 4 uren in laten "zwemmen"

Vervolgens in de rub gezet met de toevoeging van verse rozemarijn en aardappeltjes. En natuurlijk het blikje bier. Daar heb ik nog extra thijm en knoflook in gedaan.

Vervolgens rustig laten garen op het ei.

Waar het is misgegaan weet ik niet, maar toen mijn temperatuurmeter aangaf dat de borst gaar was en ik de deksel opende, bleek mijn kip een duik te hebben genomen in de aardappeltjes.

Ach de smaak was er zeker niet minder om, de aardappeltjes waren gegaard in een soort jus en prima van smaak aldus de oudste

Lekker ite!
Na het lezen van diverse pekeltips, weer eens een poging ondernomen en ik kan nu stellen: Gepekelde kip maak een wereld van verschil! Hier ga ik wat vaker mee experimenteren

dan de foto's:
Eerst het pekelbad gemaakt en ik heb daar de kip 4 uren in laten "zwemmen"

Vervolgens in de rub gezet met de toevoeging van verse rozemarijn en aardappeltjes. En natuurlijk het blikje bier. Daar heb ik nog extra thijm en knoflook in gedaan.

Vervolgens rustig laten garen op het ei.

Waar het is misgegaan weet ik niet, maar toen mijn temperatuurmeter aangaf dat de borst gaar was en ik de deksel opende, bleek mijn kip een duik te hebben genomen in de aardappeltjes.

Ach de smaak was er zeker niet minder om, de aardappeltjes waren gegaard in een soort jus en prima van smaak aldus de oudste


Lekker ite!