- Berichten
- 41
Hierbij een miniverslag van de beloofde BCC met een bbqfoto. Om zo de sticker volgens het wetboek van de bbqgenootschap te bemachtigen. Ik had vorige week de shrekversie gemaakt met een pestomarinade. Ondanks dat het vlees mals was, kwam hij moeilijk los van het bot en was het nogal flauw. Er hoefde volgens het recept geen zout in de marinade.
Gister de rub gebruikt van Noskos: https://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Uurtje of 15:00 de uds aangeslingerd en hem op 190?C gezet, ik merk overigens dat de heatermeter meer moeite heeft met naar een hoge temperatuur te gaan zonder overshoot en vervolgens constant te houden dan low and slow. Daar moet ik nog even mee stoeien, misschien iets met instellingen?! Toen hij op 190 stond ging het tokje er op tot hij de juiste temperatuur bereikt had. Hij zag er wat pips uit. Hoe krijg ik de buitenkant zo mooi knisperend bruin? Om hem niet te laten uitdrogen er toch afgehaald maar wow wat een mals tokkie en wat was hij heerlijk!! Nooit meer BCC Shrek style voor mij!! Oja en dure kip van de sligro, dit was een bonus kip van de albert heijn, scheelde de helft!
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Gister de rub gebruikt van Noskos: https://www.bbq-nl.com/2007/05/beer-can-chicken.html
Uurtje of 15:00 de uds aangeslingerd en hem op 190?C gezet, ik merk overigens dat de heatermeter meer moeite heeft met naar een hoge temperatuur te gaan zonder overshoot en vervolgens constant te houden dan low and slow. Daar moet ik nog even mee stoeien, misschien iets met instellingen?! Toen hij op 190 stond ging het tokje er op tot hij de juiste temperatuur bereikt had. Hij zag er wat pips uit. Hoe krijg ik de buitenkant zo mooi knisperend bruin? Om hem niet te laten uitdrogen er toch afgehaald maar wow wat een mals tokkie en wat was hij heerlijk!! Nooit meer BCC Shrek style voor mij!! Oja en dure kip van de sligro, dit was een bonus kip van de albert heijn, scheelde de helft!




Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk