- Berichten
- 137
Bcc kippetjehaasje
Als je bij het bbq genootschap gaat, moet je er natuurlijk wel wat mee doen.
Daarbij was de groepsdruk door Dennis en Adriaan behoorlijk opgelopen. Om weer in te komen besloten ?makkelijk? te beginnen met een bcc. Toch wat krap want ik moest werken tot 16:00 en dochter lief is nog maar 2, dus niet te laat eten.
Maar goed afgelopen dagen dus eerst maar ingelezen, vooral hier bij het genootschap. En veel mooie variaties of manieren van bcc gezien. In principe wou ik Noskos zijn recept voor basis bcc aanhouden. Want dan had ik voor de toekomst iets om bcc of kip mee te vergelijken.
Dus gister kippetje gehaald bij Appie.
Daarna na genoeg te hebben gelezen eerst de rub gemaakt.
Toen de kip schoongemaakt met olijfolie ingesmeerd.
En rub eroverheen en in de ziplock voor in de koelkast. A3aan84 zei nog zo dat dat maar 1 uur van te voren hoefde, maar zoals gezegd ik moest ook werken vandaag en dan ging het wil heel krap worden.
Al een paar jaar terug had ik een keer een zak Weber hout mesquite aangeschaft maar nooit echt wat mee gedaan. dat kwam nu goed uit. In de week gezet in appelsap met scheut whisky.
Vandaag terug van werk direct de kip uit de koelkast en bbq aan.
16:40
16:45
Ze kijkt wat beteutert omdat ze al aan de kip wou beginnen, dat mocht niet van papa.
Ik was er klaar voor zelf de helft van blik gedronken. Wel bier warm gemaakt tot kook in magnetron en dan weer terug in blik, het leek me niet echt werken als buiten heel heet en bier van paar graden in holte kip. Zag tijdens bbq goed uit want steeg mooi en lekker ruikend dampwolkje uit kippetje op. Ook het hout in de aluminium pakketjes gaf een aangename geur af.
17:02
Daar staat die dan BCC#1
Had van dennis al gehoort van hasselback aardappelen dat leek me wel wat dus die erbij gemaakt. Wel wat groot die aardappels
Wel wat moeite met gewilde temperatuur aan te houden, die bleef schommelen tussen 190c en 220c. Maar oefening baart kunst en het ging steeds beter.
Helaas bleek dat om 17:30 aan een kant de kolen waren gedooft, waarom geen idee. Geprobeerd van andere kant kolen over te brengen maar mocht niet baten.
Temperatuur bleef echter mooi tussen 190c en 200c, dus halverwege voor knapperig korstje de kip gedraait. En het verder gewoon maar zo gelaten.
Ik was echter vergeten dat ik deze zomer me tuinverlichting had gesloopt, wat onhandig als je in de winter gaat bbq en.
Kipkern temp:
17:30 55c
18:00 64c
18:17 70c
18:26 73c
18:33 77c
18:35 78c eraf gehaald
En het eindresultaat
Het was erg lekker. kind lief heeft hele poot op. Ik vond het leuk om rokerige terug te proeven en daarin een hint van de whisky.
Op naar het volgende Q momentje.
Arthur
ps de hasselback aardappelen waren iets te groot en moesten tijd langer, dit is er van geworden.

Als je bij het bbq genootschap gaat, moet je er natuurlijk wel wat mee doen.

Daarbij was de groepsdruk door Dennis en Adriaan behoorlijk opgelopen. Om weer in te komen besloten ?makkelijk? te beginnen met een bcc. Toch wat krap want ik moest werken tot 16:00 en dochter lief is nog maar 2, dus niet te laat eten.
Maar goed afgelopen dagen dus eerst maar ingelezen, vooral hier bij het genootschap. En veel mooie variaties of manieren van bcc gezien. In principe wou ik Noskos zijn recept voor basis bcc aanhouden. Want dan had ik voor de toekomst iets om bcc of kip mee te vergelijken.
Dus gister kippetje gehaald bij Appie.
Daarna na genoeg te hebben gelezen eerst de rub gemaakt.

Toen de kip schoongemaakt met olijfolie ingesmeerd.

En rub eroverheen en in de ziplock voor in de koelkast. A3aan84 zei nog zo dat dat maar 1 uur van te voren hoefde, maar zoals gezegd ik moest ook werken vandaag en dan ging het wil heel krap worden.

Al een paar jaar terug had ik een keer een zak Weber hout mesquite aangeschaft maar nooit echt wat mee gedaan. dat kwam nu goed uit. In de week gezet in appelsap met scheut whisky.


Vandaag terug van werk direct de kip uit de koelkast en bbq aan.
16:40

16:45

Ze kijkt wat beteutert omdat ze al aan de kip wou beginnen, dat mocht niet van papa.
Ik was er klaar voor zelf de helft van blik gedronken. Wel bier warm gemaakt tot kook in magnetron en dan weer terug in blik, het leek me niet echt werken als buiten heel heet en bier van paar graden in holte kip. Zag tijdens bbq goed uit want steeg mooi en lekker ruikend dampwolkje uit kippetje op. Ook het hout in de aluminium pakketjes gaf een aangename geur af.
17:02

Daar staat die dan BCC#1

Had van dennis al gehoort van hasselback aardappelen dat leek me wel wat dus die erbij gemaakt. Wel wat groot die aardappels
Wel wat moeite met gewilde temperatuur aan te houden, die bleef schommelen tussen 190c en 220c. Maar oefening baart kunst en het ging steeds beter.
Helaas bleek dat om 17:30 aan een kant de kolen waren gedooft, waarom geen idee. Geprobeerd van andere kant kolen over te brengen maar mocht niet baten.
Temperatuur bleef echter mooi tussen 190c en 200c, dus halverwege voor knapperig korstje de kip gedraait. En het verder gewoon maar zo gelaten.
Ik was echter vergeten dat ik deze zomer me tuinverlichting had gesloopt, wat onhandig als je in de winter gaat bbq en.

Kipkern temp:
17:30 55c
18:00 64c
18:17 70c
18:26 73c
18:33 77c
18:35 78c eraf gehaald
En het eindresultaat

Het was erg lekker. kind lief heeft hele poot op. Ik vond het leuk om rokerige terug te proeven en daarin een hint van de whisky.
Op naar het volgende Q momentje.

Arthur
ps de hasselback aardappelen waren iets te groot en moesten tijd langer, dit is er van geworden.
