BasBQ
Beef en Steak

Bcc kippetjehaasje

 
 
 

KippetjeHaasje

Kooltjesharker
Berichten
137
Bcc kippetjehaasje
2014-01-12%252018.39.44.jpg

Als je bij het bbq genootschap gaat, moet je er natuurlijk wel wat mee doen.  ;)
Daarbij was de groepsdruk door Dennis en Adriaan behoorlijk opgelopen. Om weer in te komen besloten ?makkelijk? te beginnen met een bcc. Toch wat krap want ik moest werken tot 16:00 en dochter lief is nog maar 2, dus niet te laat eten.
Maar goed afgelopen dagen dus eerst maar ingelezen, vooral hier bij het genootschap. En veel mooie variaties of manieren van bcc gezien. In principe wou ik Noskos zijn recept voor basis bcc aanhouden. Want dan had ik voor de toekomst iets om bcc of kip mee te vergelijken.
Dus gister kippetje gehaald bij Appie.

Daarna na genoeg te hebben gelezen eerst de rub gemaakt.
2014-01-11%252023.32.34.jpg


Toen de kip schoongemaakt met olijfolie ingesmeerd.
2014-01-11%252023.47.54.jpg


En rub eroverheen en in de ziplock voor in de koelkast. A3aan84 zei nog zo dat dat maar 1 uur van te voren hoefde, maar zoals gezegd ik moest ook werken vandaag en dan ging het wil heel krap worden.
2014-01-11%252023.54.33.jpg


Al een paar jaar terug had ik een keer een zak Weber hout mesquite aangeschaft maar nooit echt wat mee gedaan. dat kwam nu goed uit. In de week gezet in appelsap met scheut whisky. 
2014-01-11%252022.37.42.jpg
bcc%25200004.jpg


Vandaag terug van werk direct de kip uit de koelkast en bbq aan.
16:40
bcc%25200007.jpg


16:45
bcc%25200008.jpg

Ze kijkt wat beteutert omdat ze al aan de kip wou beginnen, dat mocht niet van papa.

Ik was er klaar voor zelf de helft van blik gedronken. Wel bier warm gemaakt tot kook in magnetron en dan weer terug in blik, het leek me niet echt werken als buiten heel heet en bier van paar graden in holte kip. Zag tijdens  bbq goed uit want steeg mooi en lekker ruikend dampwolkje uit kippetje op. Ook het hout in de aluminium pakketjes gaf een aangename geur af.
17:02
bcc%25200009.jpg

Daar staat die dan BCC#1 :p

Had van dennis al gehoort van hasselback aardappelen dat leek me wel wat dus die erbij gemaakt. Wel wat groot die aardappels
Wel wat moeite met gewilde temperatuur aan te houden, die bleef schommelen tussen 190c en 220c. Maar oefening baart kunst en het ging steeds beter.
Helaas bleek dat om 17:30 aan een kant de kolen waren gedooft, waarom geen idee. Geprobeerd van andere kant kolen over te brengen maar mocht niet baten.
Temperatuur bleef echter mooi tussen 190c en 200c, dus halverwege voor knapperig korstje de kip gedraait. En het verder gewoon maar zo gelaten.

Ik was echter vergeten dat ik deze zomer me tuinverlichting had gesloopt, wat onhandig als je in de winter gaat bbq en.
2014-01-12%252018.35.51.jpg


Kipkern temp:
17:30 55c
18:00 64c
18:17 70c
18:26 73c
18:33 77c
18:35 78c eraf gehaald
En het eindresultaat
2014-01-12%252018.39.44.jpg

Het was erg lekker. kind lief heeft hele poot op. Ik vond het leuk om rokerige terug te proeven en daarin een hint van de whisky.
Op naar het volgende Q momentje. :D
Arthur

ps de hasselback aardappelen waren iets te groot en moesten tijd langer, dit is er van geworden.
2014-01-12%252023.37.53.jpg



 
Nou Arthur, dit is een goed begin! Ziet er goed uit. Volgende keer een beer can pieptokkie voor die kleine van je.
 
dennisb zei:
Nou Arthur, dit is een goed begin! Ziet er goed uit. Volgende keer een beer can pieptokkie voor die kleine van je.

Een Red Bull kuiken dan want geen sterke drank onder de 18 ;)
 
Art, ziet er goed uit man. Die gaat wel meer voorbij komen denk. (Voor de mensen die art niet kennen. Arthur is dol op kip) in ieder geval gefeliciteerd met je tokkie!
 
Gefeliciteerd met je tokkie!
 
lekker kippie hoor, welkom bij de tokkies  :)
 
Lekker kippetje, gefeliciteerd met je TOK
 
Lekker kippetje, gefeliciteerd met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan