- Berichten
- 3
Vers bij de slager op kunnen halen, een mooi biologisch kippetje
Daarna in een rub gezet en de kip gevuld me verse kruiden
De pootjes toch maar even inpakken in Alu folie en daarna op de Kamado. Eerst roken met Eikenhout 1 uurtje en daarna verder afgaren tot de borst op 75 graden was en de dijen op 79 ( de eters waren wat panisch voor salmonella) op 160 graden gedurende 1,5 uur. Om de 20 minuten nog gesprayed om het uitdrogen te voorkomen en nog een beetje crisp aan de huid te geven. Na 1,5 uur zag het er uit zoals hieronder.
Samen met zelfgemaakte gerookte BBQ saus was dit toch wel een mooi zaterdagje
Het uitbenen was nog even proberen en onwennig, maar toch was het een smakelijk resultaat! Ben benieuwd of jullie het nog anders zouden doen
Daarna in een rub gezet en de kip gevuld me verse kruiden
De pootjes toch maar even inpakken in Alu folie en daarna op de Kamado. Eerst roken met Eikenhout 1 uurtje en daarna verder afgaren tot de borst op 75 graden was en de dijen op 79 ( de eters waren wat panisch voor salmonella) op 160 graden gedurende 1,5 uur. Om de 20 minuten nog gesprayed om het uitdrogen te voorkomen en nog een beetje crisp aan de huid te geven. Na 1,5 uur zag het er uit zoals hieronder.
Samen met zelfgemaakte gerookte BBQ saus was dit toch wel een mooi zaterdagje
Het uitbenen was nog even proberen en onwennig, maar toch was het een smakelijk resultaat! Ben benieuwd of jullie het nog anders zouden doen
Laatst bewerkt: