BasBQ
Beef en Steak

BCC door Rene

 
 

Rene

Pitmaster
Berichten
929
Ik heb vorige week mijn eerste BCC klaar gemaakt.

Nodig:
Hele kip
Blikje bier
Olijfolie
Je favoriete rub


006_01_800x450_zps8ef92682.jpg

Masseer de kip met olijfolie.
Bestrooi de kip nu met een rub.

006_02_450x800_zps9edbf5c2.jpg

Open het blikje bier en gooi ongeveer de helft weg (of drink dit op).
Zet de kip over het blik.

006_03_450x800_zps12dd0294.jpg

Richt de BBQ in voor indirect grillen en hou deze op ongeveer 180 graden.
De kip kan nu, indirect, op de BBQ worden geplaatst.
Ik gebruik een draadloze kernthermometer van Weber, zodat ik de kip op het juiste moment van de BBQ af kan halen.

006_05_450x800_zps051d0446.jpg

Na ongeveer een half uur de kip even omdraaien, zodat nu de andere kant naar het vuur gekeerd staat.
Na ongeveer een uur heeft de kip een kerntemperatuur van 82 graden bereikt en is deze klaar met een mooi kleurtje.

006_06_450x800_zps07876275.jpg

Eet smakelijk....

http://gintownbbq.nl/index.php/recepten/kip-en-gevogelte/beercanchicken/
 
Hoi Ren?,

Ik heb je bericht even hier naartoe verplaatst want het recepten deel is voor.... Recepten ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan