BasBQ
Beef en Steak

BCC door Rene

Rene

Pitmaster
 
 
Berichten
930
Ik heb vorige week mijn eerste BCC klaar gemaakt.

Nodig:
Hele kip
Blikje bier
Olijfolie
Je favoriete rub



Masseer de kip met olijfolie.
Bestrooi de kip nu met een rub.


Open het blikje bier en gooi ongeveer de helft weg (of drink dit op).
Zet de kip over het blik.


Richt de BBQ in voor indirect grillen en hou deze op ongeveer 180 graden.
De kip kan nu, indirect, op de BBQ worden geplaatst.
Ik gebruik een draadloze kernthermometer van Weber, zodat ik de kip op het juiste moment van de BBQ af kan halen.


Na ongeveer een half uur de kip even omdraaien, zodat nu de andere kant naar het vuur gekeerd staat.
Na ongeveer een uur heeft de kip een kerntemperatuur van 82 graden bereikt en is deze klaar met een mooi kleurtje.


Eet smakelijk....

http://gintownbbq.nl/index.php/recepten/kip-en-gevogelte/beercanchicken/
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
10.632
Hoi Ren?,

Ik heb je bericht even hier naartoe verplaatst want het recepten deel is voor.... Recepten ;)
 
Bovenaan Onderaan