P
Peter Janssens
Gast
Dit is mijn eerste topic op deze site.
Gisteren was een hete zomerdag in Belgi?. Dus.... BBQ!!!.
Voorgerecht: Kabeljauw
Garen: in Green Egg, 250 ?, indirect grillen, gesloten deksel, 7-8 minuten, vis moet glazig blijven
Recept:Kabeljauw op het vel grillen, hoeft niet gedraaid te worden (mag zelfs niet anders is het korstje kapot), vel beschermt de vis tegen uitdroging
Kruidenkorstje: gelijke delen Panco, Parmezaan en gehakte verse dille, enkele sneetjes rauwe ham fijn gesneden, olijfolie erbij tot struktuur van kleverig nat zand
Garnituren: kies maar iets: ik koos voor Noordzeegarnalen (handgepeld of course), ontvelde en ontpitte tomaatjes met kruidenolie (olijfolie+groene kruiden naar keuze in cutter, ik koos peterselie en bieslook), handgepelde garnaaltjes, gedroogde rauw ham (lage temperatuur, indirect grillen, gesloten green egg), gerookte aardappelpuree (gewone puree, maar lange tijd op zijkant BBQ plaatsen zodat rooksmaak erin gaat)
Hoofdgerecht: Hetgeen ze in Belgi? C?te-?-l'os noemen. Synoniem = Entrecote met been geloof ik. 3 vingers dik, enkele uurtjes geweekt in olie met kruiden in (zout, peper, basilicim, tijm, rozemarijn, oregano, knoflookpoeder). Gegaard op 150 graden, indirect, gesloten deksel op Green egg, gegaard tot kerntemperatuur van 45 ? en daarna nog 30 minuten afgedekt onder aluminiumfolie waarbij de temperatuur nog 10 ? stijgt. Resultaat = perfect ros?, niet saignant want dat hebben mijn kinderen minder graag
Voila, mijn eerste berichtje. Niets speciaals, maar het heeft toch gesmaakt.
Gisteren was een hete zomerdag in Belgi?. Dus.... BBQ!!!.
Voorgerecht: Kabeljauw
Garen: in Green Egg, 250 ?, indirect grillen, gesloten deksel, 7-8 minuten, vis moet glazig blijven
Recept:Kabeljauw op het vel grillen, hoeft niet gedraaid te worden (mag zelfs niet anders is het korstje kapot), vel beschermt de vis tegen uitdroging
Kruidenkorstje: gelijke delen Panco, Parmezaan en gehakte verse dille, enkele sneetjes rauwe ham fijn gesneden, olijfolie erbij tot struktuur van kleverig nat zand
Garnituren: kies maar iets: ik koos voor Noordzeegarnalen (handgepeld of course), ontvelde en ontpitte tomaatjes met kruidenolie (olijfolie+groene kruiden naar keuze in cutter, ik koos peterselie en bieslook), handgepelde garnaaltjes, gedroogde rauw ham (lage temperatuur, indirect grillen, gesloten green egg), gerookte aardappelpuree (gewone puree, maar lange tijd op zijkant BBQ plaatsen zodat rooksmaak erin gaat)
Hoofdgerecht: Hetgeen ze in Belgi? C?te-?-l'os noemen. Synoniem = Entrecote met been geloof ik. 3 vingers dik, enkele uurtjes geweekt in olie met kruiden in (zout, peper, basilicim, tijm, rozemarijn, oregano, knoflookpoeder). Gegaard op 150 graden, indirect, gesloten deksel op Green egg, gegaard tot kerntemperatuur van 45 ? en daarna nog 30 minuten afgedekt onder aluminiumfolie waarbij de temperatuur nog 10 ? stijgt. Resultaat = perfect ros?, niet saignant want dat hebben mijn kinderen minder graag

Voila, mijn eerste berichtje. Niets speciaals, maar het heeft toch gesmaakt.

