- Berichten
- 3.172

Hey there Q'ers!!
Laatst een leuk recept gezien en wil dit met jullie delen.
BBQ Shroombalzz!!
Nodig:
Iets grotere champignons
Kruiden roomkaas
Kleine mozzerella balletjes
Bacon
Rundergehakt
Je favo BBQ saus
PeZo

Snij de stelen uit de champignons en hol uit met een theelepeltje.

Vul deze met de roomkaas tot er een soort kommetje ontstaat.

Kruid het gehakt.

Neem een beetje gehakt en leg in het midden een bolletje mozzerella en vorm een mooi balletje.


Plaats de bal in het kommetje.

Doe er kruislings de bacon erom heen.

Plaats een tandenstoker in de onderkant om de bacon op zijn plaats te houden.

Op de Q met zo'n 160 graden.

Blokje hout erbij (ik heb perenhout gebruikt).



Na 40 minuutjes eraf en dan lekker glazen met je favo BBQ saus (ik heb Stockyard Red Raspberry gebruikt).



En weer terug op de Q voor ongeveer 5 minuutjes.






Conclusie: dit zijn heerlijke balletjes met een explosie aan smaak. Deze gaan vaker langskomen in meerdere variaties.
Thanx for watching en eet smakelijk!!
Greetz Marco