BasBQ
Beef en Steak

Bbq project 2.0

 

Bloody Smoke

Tondelzoeker
Berichten
17
Afgelopen zaterdag een klein ritje Friesland gedaan (vanuit Limburg) om een tank op te halen voor de maak van een nieuwe smoker;

5F07BD56-8806-4162-A5AF-6C5EB368DAC2_zpsob8rq207.jpg


Ik ben momenteel nog aan het twijfelen of ik er een reverse smoker van ga maken of niet. (graag jullie reacties)
Daarnaast ben ik op zoek naar handige tips en of idee?n voor de volgende zaken:

- Scharnieren, ik wil namelijk dat ik de kleppen (2 stuks) gewoon open kan zetten en dat deze ook, zonder probleem, open blijven staan
- Klemmen; om de kleppen als het ware af te sluiten.
- Waterbak; zou het verstandig zijn om deze in de heat diffuser te maken?
- tips voor een goede warmte-verdeling, hoeveel lucht toe- en afvoer (dikte van de wand is 3mm)
- tips voor een trailer onderstel

en alle overige op-/ aanmerkingen tips en tricks zijn allemaal welkom.
Ik wil hem met name gaan gebruiken voor grotere partijen en eventueel wedstrijden (in de toekomst)

Ik hoor graag van jullie en houd jullie op de hoogte!
 
Spannend, als je kan kiezen dan zou ik hem reverse maken.
 
Dat wordt een gaaf project.

Voor de kleppen kan je met een contragewicht werken.
 
Zeer interessant project!
Wat is de lengte en de diameter van de tank?
 
Dank u, voor de gegeven input.

Voor het maken van een reverse flow smoker, is het dan zaak om gebruik te maken van een dik plaatstaal als heat diffuser of is 2mm genoeg?

komende week gaat de slijptol erin.

ReneR zei:
Zeer interessant project! Wat is de lengte en de diameter van de tank?

De tank is 270cm lang en heeft een diameter van 90cm.


Iemand nog connecties met een straler en coater (hittebestendig)?



 
Hoe dikker hoe beter. Dikker is meer massa. Meer massa is stabieler.
Je krijgt hier dan ook meer stralings warmte van.
2 mm lijkt me erg dun ik zou in elk geval niet dunner gaan dan je tank is, liever nog iets dikker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan