- Berichten
- 244
Beste allen,
Op 10 juni organiseer ik een re?nie van een vriendengroep. Er zijn in totaal 9 man aanwezig. Deze wil ik gaan verblijden met wat kwaliteits-barbecue materiaal (anders dan de standaard 'hoge vlammen' en 'aangebakken spul').
Ik heb in de planning.
Het komt neer op 500 gram vlees (PP + Picanha) en daarbij nog de sat?, het gebruikelijke zoals brood, salade, sausjes, etc. Dit lijkt mij (misschien zelfs wel meer dan) voldoende.
De planning heb ik als volgt, natuurlijk los van de voorbereidingen wat betreft injecteren, rubben, etc.
"Nou Ruben, bedankt voor dit verhaal, wat wil je nou weten?"
Het bezoek komt ongetwijfeld binnen nog voordat het vlees helemaal klaar is. Dat betekent dus aandacht verdelen. Ik ben op zoek naar tips en tricks om alles in goede en relaxe banen te leiden.
Op 10 juni organiseer ik een re?nie van een vriendengroep. Er zijn in totaal 9 man aanwezig. Deze wil ik gaan verblijden met wat kwaliteits-barbecue materiaal (anders dan de standaard 'hoge vlammen' en 'aangebakken spul').
Ik heb in de planning.
- 3,5 kg PP (zal +-3kg overblijven iv.m. bot)
- 2,5 kg picanha (ik vermoed twee stukken).
- indische sate (dit laat ik over aan een maat van mij)
- eventueel hamburgers.
Het komt neer op 500 gram vlees (PP + Picanha) en daarbij nog de sat?, het gebruikelijke zoals brood, salade, sausjes, etc. Dit lijkt mij (misschien zelfs wel meer dan) voldoende.
De planning heb ik als volgt, natuurlijk los van de voorbereidingen wat betreft injecteren, rubben, etc.
- PP maken en een uur laten rusten
- in het uur rusten de picanha('s) op de Q.
- na een uur gok ik dan zowel de Picanha als de PP klaar zijn voor gebruik
- op het moment dat de Picanha van de Q gaat, de sate indirect garen en daarna afvlammen
"Nou Ruben, bedankt voor dit verhaal, wat wil je nou weten?"
Het bezoek komt ongetwijfeld binnen nog voordat het vlees helemaal klaar is. Dat betekent dus aandacht verdelen. Ik ben op zoek naar tips en tricks om alles in goede en relaxe banen te leiden.