Sinds een aantal jaren brengen wij de zomervakantie in Dalyan Turkije door. E?n van de dingen die we daar regelmatig doen is een boottocht. Onderdeel van die tocht is een BBQ op de boot.
BBQ bestaat uit Kofte, Kipfilet, Seabream of Seabass en de door ons zelf gevangen blauwe krab.
De kipfilet laat ik over het algemeen voor wat het is. Kofte altijd heerlijk gekruid.
Seabream of seabass wordt of rechtstreeks boven de kolen of in folie bereid (laatste heeft mijn voorkeur). Aan de krab moet je helemaal niets doen (behalve schoonmaken). Zonder enige toevoeging rechtstreeks boven het vuur. Heerlijk!
Ben nu we thuis zijn wel weer aan knor toe! Meteen eerste dag maar wat schouderkarbonades op de Q, spareribs en hammen in de WSM (geen foto's dus niet gebeurd.....)
Hieronder enkele foto's.
BBQ op de boot

Seabream in folie (en wat Kofte)

Krab van de BBQ

Smaakte prima wat weer eens aantoonde dat je geen dure bbq nodig hebt om een heerlijk gerecht te bereiden!
BBQ bestaat uit Kofte, Kipfilet, Seabream of Seabass en de door ons zelf gevangen blauwe krab.
De kipfilet laat ik over het algemeen voor wat het is. Kofte altijd heerlijk gekruid.
Seabream of seabass wordt of rechtstreeks boven de kolen of in folie bereid (laatste heeft mijn voorkeur). Aan de krab moet je helemaal niets doen (behalve schoonmaken). Zonder enige toevoeging rechtstreeks boven het vuur. Heerlijk!
Ben nu we thuis zijn wel weer aan knor toe! Meteen eerste dag maar wat schouderkarbonades op de Q, spareribs en hammen in de WSM (geen foto's dus niet gebeurd.....)
Hieronder enkele foto's.
BBQ op de boot

Seabream in folie (en wat Kofte)

Krab van de BBQ

Smaakte prima wat weer eens aantoonde dat je geen dure bbq nodig hebt om een heerlijk gerecht te bereiden!