BasBQ
Beef en Steak

Bavette: Muffaletta Pinwheel Steaks

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.066


Voor 4 personen:
- 700-800 gram Bavette eventueel gevlinderd en plat geslagen (tenderized) tot 1/2 cm dik
- 1 teen Knoflook zeer fijn gehakt
- 1/4 Cup fijngehakte Peterselie
- 1/2 el. fijngehakte rozemarijn
- Geraspte Parmezaanse kaas( Grana Padano) (zelf raspen, absoluut GEEN zakje gedroogd!)
- 100 gram Salami (zeer dun gesneden, neem een Italiaans merk)
- 100 gram gekookte ham of prosciutto (zeer dun gesneden, neem een Italiaans merk)
- 100 gram Mortadella (zeer dun gesneden, neem een Italiaans merk)
- 200 gram Raclette kaas plakjes (bijvoorbeeld pakje merk: Emmi)
- Snufje! zout (fleur de Sel) en een paar slagen zwarte peper uit de molen
- Giardiniera = Olijvensalade potje 190 gram (120 gram uitgelekt) (Costa del Tapa?s: Tuinsalade mix verkrijgbaar bij Jumbo supermarkt) of zelf maken.
- extra benodigdheden: slagerstouw, vleesvermalser(hamer), fijne rasp


Voorbeeld voor de Olijvensalade:
- 1/2 cup groene olijven gevuld met piment fijngesneden
- 1/4 cup kalamata olijven fijngesneden
- 1 teen fijngehakte knoflook
- 2 el. fijngehakte bloemkoolroosjes (vers of in zuur)
- 1 el. Kappertjes
- 1/2 el. fijngehakte selderij
- 1/2 el. fijngehakte peen
- 1/4 cup fijngehakte pepperoncini (rode pepertjes op zuur, of griekse groene pepers op zuur)
- 2 el. fijngehakte Cocktailuitjes op zuur
- 1/4 tl. Selderijzaad
- 1/2 tl. Gedroogde oregano
- 1/2 tl. Gedroogde basilicum
- 1/4 tl. Versgemalen zwarte peper
- 2 el. rode wijnazijn
- 1/4 cup Extra vergine olijfolie van goede kwaliteit (Spaanse of Italiaanse)
- 2 el. zonnebloemolie
Mix alle ingredienten en laat minimaal 1 nacht in een afgesloten pot overstaan in de koelkast.
Ongetwijfeld dat je hier van overhoudt maar dit is lekker bij allerlei ander Italiaanse gerechten.

De Pinwheel steaks:
Leg de platgeslagen Bavette op en grote snijplank en kruid hem met een snufje! zout en peper.
Verdeel de fijngehakte knoflook, rozemarijn, peterselie en de olijvensalade over het vlees en bedek dit met een laagje geraspte parmezaanse kaas
Leg hier vervolgens in enkele laagjes de plakjes ham, salami en mortadella op
en verdeel hier bovenop de plakjes raclettekaas.
Rol de Bavette strak op beginnend aan de smalle kant en bindt op met slagerstouw,
Begin in het midden en iets links en rechts ervan met opbinden (in het midden snijd je hem namelijk straks door), dan de uiteinden en verdeel dan het midden tot de uiteinden met slagerstouw.
Snij de rol in het midden door en snij de helften nogmaals doormidden, je het nu 4 pinwheel Steaks van ongeveer 5 cm dik
Verwarm de BBQ tot 200-220 graden en gril de Pinwheel Steaks direct 2-3 minuten per kant
Leg ze daarna indirect steek in de dikste Pinwheel Steak een temperatuur sonde en gaar door tot een kerntemp van 50 graden Celsius
Let op: door de hoge BBQ temp. gaart het vlees iets door!
Lekker met gebakken aardappeltjes (roosjes) of gegratineerde aardappeltjes en een frisse salade.































 
Laatst bewerkt door een moderator:

patrick1976

Vuurmaker
Berichten
64
Dat ziet er echt heerlijk uit, en mooi recept met heldere en duidelijke uitleg !!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.066
BensBQ zei:
ziet er super uit en weer een mooi verslag :)
Dankje Ben :blush: tsja ik heb dan wel geen blog (gaat er ook niet komen) maar probeer wel om het genootschap te voorzien van lekkere en duidelijke recepten zodat iedereen het kan maken ;)
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.600
Oef, wat een heerlijke plaatjes en dito gerecht. Die gaat hopla op de ToDo
 

jabberwock

Tondelzoeker
 
Berichten
14
Zelfs een zichzelf respecterende die-hard bourgondi?r bekijkt dit met scheve ogen mbt de calorie?n... ;). Maar het ziet er verdraaid lekker uit!

Staat op de bucketlist!
 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.591
:-??  Dat ik deze gemist heb :(
Ziet er super lekker uit Jet, vooral die olijven salade spreekt ons wel aan.
We gaan hem snel een keertje maken. ;)
Dank voor het delen.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690
Hans zei:
:-??  Dat ik deze gemist heb :(
Ziet er super lekker uit Jet, vooral die olijven salade spreekt ons wel aan.
We gaan hem snel een keertje maken. ;)
Dank voor het delen.
Hans, wees wel voorzichtig met de  Giardiniera (Olijvensalade) begin met een half potje ofzo. hij is best sterk van smaak.
 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.591
Ewald zei:
Hans zei:
:-??  Dat ik deze gemist heb :(
Ziet er super lekker uit Jet, vooral die olijven salade spreekt ons wel aan.
We gaan hem snel een keertje maken. ;)
Dank voor het delen.
Hans, wees wel voorzichtig met de  Giardiniera (Olijvensalade) begin met een half potje ofzo. hij is best sterk van smaak.
Dank voor de waarschuwing we zullen er op letten.
 

Maus

Stoker
 
 
 
 
Berichten
462
Deze Staat Op de planning voor kerst. Wou het eerst met inside skirt maken. Maar ga nu toch voor bavette.  :)
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.066
Maus zei:
Deze Staat Op de planning voor kerst. Wou het eerst met inside skirt maken. Maar ga nu toch voor bavette.  :)
En heb je deze nog gemaakt met kerst?
 

Maus

Stoker
 
 
 
 
Berichten
462
Jet zei:
Maus zei:
Deze Staat Op de planning voor kerst. Wou het eerst met inside skirt maken. Maar ga nu toch voor bavette.  :)
En heb je deze nog gemaakt met kerst?
Jazeker. Heb er wel een iets andere vulling ingemaakt. Maar dat smaakte ons zeer goed, mijn gasten waren erg verast. Deze gaan we zeker vaker maken.  :)
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.066
Leuk vertel vertel vertel, welke vulling heb jij gebruikt/gemaakt en heb je daar ook foto's van :-? ;)
 

Maus

Stoker
 
 
 
 
Berichten
462
Jet zei:
Leuk vertel vertel vertel, welke vulling heb jij gebruikt/gemaakt en heb je daar ook foto's van :-? ;)
Foto's door de drukte helemaal vergeten. Jammer genoeg. Ik had hem gevuld met onbijtspek, chorizo, parmezaanse kaas, bladspinazie en reepjes paprika.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690
Gevulde Bavette is de laatste tijd erg populair, deze kick ik even omhoog
 

Wietsehm

Vuurmaker
 
Berichten
94
Hoppa, ook op de 'To-Make' lijst! Dank je wel zeg; ziet er heerlijk uit! you know your food!
 
Bovenaan Onderaan