- Berichten
- 323
Goedemorgen allemaal!
Sinds een paar maandjes ben ik nu wat 'serieuzer' aan het bbq-en op mijn weber 47cm. Ik heb via dit forum al veel inspiratie op gedaan en merk dat ik veel plezier heb in deze nieuwe hobby. Aan het eind van het jaar krijg ik mijn overuren uit gekeerd (vakantie met corona had toch weinig zin).. en hiervoor kom ik aardig in de buurt van de nieuwprijs van een Masterbuilt. Gezien alle positieve ervaringen met de Masterbuilt was ik helemaal ingesteld op het aanschaffen van deze kamado (rond black friday in de hoop op nog wat leuke aanbiedingen), echter heeft de Intratuin nu 25% korting op de bastards waardoor de Bastard medium in dezelfde prijsklasse valt.
De Bastard medium heeft een rooster van 42cm, de Masterbuilt van 46cm. Rekenkundig scheelt dit zo'n 20% oppervlak. Is dit in het dagdagelijks ook echt merkbaar? Ik merk dat mijn webertje nu wel te klein wordt, gezien ik werk met bakstenen en de helft van mijn rooster kan gebruiken bij indirect grillen. Voor het 'cremeren van hamburgers met de familie' vind ik mijn huidige weber groot genoeg.
Ik snap dat doorsparen en groter kopen wellicht een beter idee is, maar helaas staan er ook nog andere financiële verplichtingen op het lijstje waardoor ik me rond het budget van de Masterbuilt wil houden.
Ik hoor graag hoe jullie er over denken!
Sinds een paar maandjes ben ik nu wat 'serieuzer' aan het bbq-en op mijn weber 47cm. Ik heb via dit forum al veel inspiratie op gedaan en merk dat ik veel plezier heb in deze nieuwe hobby. Aan het eind van het jaar krijg ik mijn overuren uit gekeerd (vakantie met corona had toch weinig zin).. en hiervoor kom ik aardig in de buurt van de nieuwprijs van een Masterbuilt. Gezien alle positieve ervaringen met de Masterbuilt was ik helemaal ingesteld op het aanschaffen van deze kamado (rond black friday in de hoop op nog wat leuke aanbiedingen), echter heeft de Intratuin nu 25% korting op de bastards waardoor de Bastard medium in dezelfde prijsklasse valt.
De Bastard medium heeft een rooster van 42cm, de Masterbuilt van 46cm. Rekenkundig scheelt dit zo'n 20% oppervlak. Is dit in het dagdagelijks ook echt merkbaar? Ik merk dat mijn webertje nu wel te klein wordt, gezien ik werk met bakstenen en de helft van mijn rooster kan gebruiken bij indirect grillen. Voor het 'cremeren van hamburgers met de familie' vind ik mijn huidige weber groot genoeg.
Ik snap dat doorsparen en groter kopen wellicht een beter idee is, maar helaas staan er ook nog andere financiële verplichtingen op het lijstje waardoor ik me rond het budget van de Masterbuilt wil houden.
Ik hoor graag hoe jullie er over denken!