Beef en Steak

Bastard VX Large vs Bastard Pro..?

Cilinderman

Tondelzoeker
Berichten
5
Na een en ander aan huiswerk te hebben gedaan heb ik een lichte voorkeur voor de Bastard VX ontwikkeld. Gisteren bij een dealer hier in de buurt geweest, en die beargumenteerde dat ik dan beter een Bastard Pro kon nemen. Hij had er een mooie aanbieding bij, waardoor ik netto op hetzelfde bedrag als een VX uit zou komen.

Toegegeven, de Pro heeft een aantal mooie vernieuwingen t.o.v. de VX. De dikke 6 kant roosters, de handvatten, de thermometer en de topkap. Maarrrrrr de gietijzeren deflector plaat, dat is voor mij nog wel een vraagteken. Ik kan nog maar weinig gebruikers reviews vinden op internet. En hoe verhoudt gietijzer zicht t.o.v. de standaard keramische platen?

Wellicht heeft iemand hier ervaring met de Bastard Pro en de nieuwe deflector....... en de ervaringen daarmee. Hoe werkt het, ook met schoonmaken, etc.

Ik hoor graag......

Groet Richard
 
De Pro is er nog niet zo lang.
Ik heb eerlijk gezegd ook mijn twijfels bij de gietijzeren deflectorplaat...
In de Weber summit zit een dunne plaatstalen deflector. Werkt prima icm druip pan maar gaat wel roesten.....
Wat temperatuur betreft gaat het overigens wel goed.
Het mooiste is als je gebruikers kan vinden die met beide versies werken of gewerkt hebben.
 
Laatst bewerkt:
Kan je met die dealer niet regelen dat je de pro koopt maar de gietijzeren plaat achterwege laat en vervangt door de keramische? of spreken we over andere maten en is het niet uitwisselbaar?
 
Het lijkt mij dat je er moeilijk een seasoning laag op kan houden ivm de directe hitte dicht op de kolen.
Daarin tegen hoe erg is het dat er wat roest opkomt, je legt je producten er niet op .
 
Terug
Bovenaan Onderaan