- Berichten
- 2.088
Gisteren het Livar buikspek uitgehaald. Het moment is daar! Mijn eerste bacon! Toen ik er vanochtend naar keek schrok ik echter even:
Dit zou toch geen schimmel kunnen zijn? Na wat research bleek dat dit beginnende haarzakjes zijn. Gelukkig maar! Deze maar even weggesneden en bacon flink ingeprikt:
Daarna mix gemaakt met Leozout, ketjap, worchester, water en kipkruiden (Thanks Mike!). Ik wilde eigenlijk de ander met golden bacon maken, maar ik wist niet zeker of dit dan ook tot 72C gegaard kon worden en als broodbeleg gebruikt kan worden. Vandaar maar even op safe gespeeld. Daarnaast kwam ik erachter dat onze keukenweegschaal niet heel nauwkeurig is. Kreeg steeds 1 gram verschil. Vandaar ook dit maar op safe gespeeld door een grammetje 'te weinig' er in te doen. Of het ook te weinig is? We zullen het nooit weten
En in de ziplockjes:
Nu de planning:
- Elke dag doe ik het stuk spek omdraaien
- Vrijdag gaat hij eruit, afwassen onder de kraan en een nacht drogen
- Zaterdag roken op eikenhout op 225 / 250F tot een kerntemperatuur van 72C.
Iemand op / aanmerkingen?

Dit zou toch geen schimmel kunnen zijn? Na wat research bleek dat dit beginnende haarzakjes zijn. Gelukkig maar! Deze maar even weggesneden en bacon flink ingeprikt:

Daarna mix gemaakt met Leozout, ketjap, worchester, water en kipkruiden (Thanks Mike!). Ik wilde eigenlijk de ander met golden bacon maken, maar ik wist niet zeker of dit dan ook tot 72C gegaard kon worden en als broodbeleg gebruikt kan worden. Vandaar maar even op safe gespeeld. Daarnaast kwam ik erachter dat onze keukenweegschaal niet heel nauwkeurig is. Kreeg steeds 1 gram verschil. Vandaar ook dit maar op safe gespeeld door een grammetje 'te weinig' er in te doen. Of het ook te weinig is? We zullen het nooit weten



En in de ziplockjes:

Nu de planning:
- Elke dag doe ik het stuk spek omdraaien
- Vrijdag gaat hij eruit, afwassen onder de kraan en een nacht drogen
- Zaterdag roken op eikenhout op 225 / 250F tot een kerntemperatuur van 72C.
Iemand op / aanmerkingen?