Berrry
Tondelzoeker
- Berichten
- 19

Geïnspireerd door het YouTube kanaal van Ballistic BBQ heb ik de bacon jam geprobeerd en ik ben fan! Heerlijk bij de hamburgers maar je kan het overal bij gebruiken.
Ingrediënten:
- Spekblokjes of spek reepjes
- Een gesnipperde ui
- 1 eetlepel apple cider vinegar
- 2 eetlepels maple syrup
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder

Bereidingswijze:
Stap 1: bak de spek reepjes goed uit in een gietijzeren pan. Als mooi bruin, haal de spek reepjes eruit en hou apart. Haal eventueel overtollige vet uit de pan en bewaar om later een keer bij een ander gerecht te gebruiken (vloeibaar goud!).

Stap 2: fruit de ui tot deze glazig is

Stap 3: voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed tot alles een beetje ingedikt is.

Stap 4: voeg de spek reepjes toe en roer goed door en laat nog even sudderen.

Stap 5: gebruik gelijk op een hamburger of laat afkoelen en bewaar het in de koelkast in een bakje of potje. Dit kan je dus later weer verwarmen en gebruiken.
Eet smakelijk