- Berichten
- 12.056
En dan heb je een berg bacon en wat doe je er dan mee? Door de bonen, bij een eitje. Maar er is zoveel meer mogelijk, vandaag heb ik in het kader van Bacon Week, Bacon Jam gemaakt.
Eerst de bacon zachtjes uitbakken.
Als het meeste vet er uit is en de bacon knapperig begint te worden gaat het uit de pan.
In ??n eetlpepel bacon vet fruit je een uitje aan, daarna gaat er knoflook bij.
Afblussen met appel azijn en dan bourbon, koffie, maple syrup, bruine basterd, komijn en chipotle in adobo erbij.
Inkoken tot het stroperig wordt en dan even fijnhakken in de keukenmachine.
Het resultaat is zoet, zout, rokerig en zoals de Engelsen zeggen moorish, je wilt er meer van
Eerst de bacon zachtjes uitbakken.

Als het meeste vet er uit is en de bacon knapperig begint te worden gaat het uit de pan.

In ??n eetlpepel bacon vet fruit je een uitje aan, daarna gaat er knoflook bij.

Afblussen met appel azijn en dan bourbon, koffie, maple syrup, bruine basterd, komijn en chipotle in adobo erbij.

Inkoken tot het stroperig wordt en dan even fijnhakken in de keukenmachine.

Het resultaat is zoet, zout, rokerig en zoals de Engelsen zeggen moorish, je wilt er meer van
