Geinspireerd door de fatty gemaakt door McPeet vandaag ook deze fatty gemaakt (met wat aanpassingen).
Gehakt h.o.h., met wat paneermeel, gehaktkruiden van Verstegen en een scheut ketjap manis.
Gemengd.
Folie op het aanrecht gelegd en daar een vlechtwerk van ontbijtspek (tip, Lidl heeft mooie dikke plakken voor weinig geld) op gemaakt.
Gehakt erop uitgesmeerd.
Beetje gekruide paneermeel op het gehakt om het overgebleven vocht uit de zuurkool op te vangen.
Zuurkool erop.
En de nog overgebleven plakjes spek in de rol gelegd.
Opgerold en in folie. Terug in de koeling voor een paar uur om op te laten stijven.
Q klaar gemaakt voor indirect garen op ongeveer 140 graden. Blokje appelhout op de briketten.
Dan rustig het vlees laten garen. Na drie kwartier ziet het er als volgt uit:
Even 180 graden draaien zodat de andere kant ook genoeg rook krijgt en mooi kleurt.
Via het rooster van de WGA kon ik precies een temperatuurmeter in het vlees drukken. Wachten tot 70 graden kerntemperatuur...
Deksel eraf, ziet er goed uit!
Even onder de folie en snijden maar. Rookring is mooi aanwezig!
Op het bord:
Viel goed in de smaak en gaat zeker vaker gemaakt worden! Ook de WGA heeft de gehele run netjes tussen de 130 en 140 graden gezeten en ook met roken ging dit super. Ik had het idee dat de WGA minder rookhout verbruikte in die anderhalf uur als mijn smoker!
Gehakt h.o.h., met wat paneermeel, gehaktkruiden van Verstegen en een scheut ketjap manis.

Gemengd.

Folie op het aanrecht gelegd en daar een vlechtwerk van ontbijtspek (tip, Lidl heeft mooie dikke plakken voor weinig geld) op gemaakt.

Gehakt erop uitgesmeerd.

Beetje gekruide paneermeel op het gehakt om het overgebleven vocht uit de zuurkool op te vangen.

Zuurkool erop.

En de nog overgebleven plakjes spek in de rol gelegd.

Opgerold en in folie. Terug in de koeling voor een paar uur om op te laten stijven.

Q klaar gemaakt voor indirect garen op ongeveer 140 graden. Blokje appelhout op de briketten.

Dan rustig het vlees laten garen. Na drie kwartier ziet het er als volgt uit:

Even 180 graden draaien zodat de andere kant ook genoeg rook krijgt en mooi kleurt.

Via het rooster van de WGA kon ik precies een temperatuurmeter in het vlees drukken. Wachten tot 70 graden kerntemperatuur...

Deksel eraf, ziet er goed uit!

Even onder de folie en snijden maar. Rookring is mooi aanwezig!

Op het bord:

Viel goed in de smaak en gaat zeker vaker gemaakt worden! Ook de WGA heeft de gehele run netjes tussen de 130 en 140 graden gezeten en ook met roken ging dit super. Ik had het idee dat de WGA minder rookhout verbruikte in die anderhalf uur als mijn smoker!