BasBQ
Beef en Steak

Bacon Fatty met zuurkool

 
 

LeonQ

Vuurmaker
Berichten
64
Geinspireerd door de fatty gemaakt door McPeet vandaag ook deze fatty gemaakt (met wat aanpassingen).

Gehakt h.o.h., met wat paneermeel, gehaktkruiden van Verstegen en een scheut ketjap manis.

20160508-fattyzuurkool01.jpg


Gemengd.

20160508-fattyzuurkool02.jpg


Folie op het aanrecht gelegd en daar een vlechtwerk van ontbijtspek (tip, Lidl heeft mooie dikke plakken voor weinig geld) op gemaakt.

20160508-fattyzuurkool03.jpg


Gehakt erop uitgesmeerd.

20160508-fattyzuurkool04.jpg


Beetje gekruide paneermeel op het gehakt om het overgebleven vocht uit de zuurkool op te vangen.

20160508-fattyzuurkool05.jpg


Zuurkool erop.

20160508-fattyzuurkool06.jpg


En de nog overgebleven plakjes spek in de rol gelegd.

20160508-fattyzuurkool07.jpg


Opgerold en in folie. Terug in de koeling voor een paar uur om op te laten stijven.

20160508-fattyzuurkool08.jpg


Q klaar gemaakt voor indirect garen op ongeveer 140 graden. Blokje appelhout op de briketten.

20160508-fattyzuurkool09.jpg


Dan rustig het vlees laten garen. Na drie kwartier ziet het er als volgt uit:

20160508-fattyzuurkool10.jpg


Even 180 graden draaien zodat de andere kant ook genoeg rook krijgt en mooi kleurt.

20160508-fattyzuurkool11.jpg


Via het rooster van de WGA kon ik precies een temperatuurmeter in het vlees drukken. Wachten tot 70 graden kerntemperatuur...

20160508-fattyzuurkool12.jpg


Deksel eraf, ziet er goed uit!

20160508-fattyzuurkool13.jpg


Even onder de folie en snijden maar. Rookring is mooi aanwezig!

20160508-fattyzuurkool14.jpg


Op het bord:

20160508-fattyzuurkool15.jpg


Viel goed in de smaak en gaat zeker vaker gemaakt worden! Ook de WGA heeft de gehele run netjes tussen de 130 en 140 graden gezeten en ook met roken ging dit super. Ik had het idee dat de WGA minder rookhout verbruikte in die anderhalf uur als mijn smoker!


 
Lekker hoor
 
Hij ziet er top uit en zal ook zo gesmaakt hebben
 
Ik weet zeker dat jij heerlijk hebt gegeten B-)
Prachtige reportage overigens, krijg er ook weer trek van.
 
Schuif Maar Door ! :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan