- Berichten
- 53
Enkele weken geleden zag ik hier in deze groep een bacon bom passeren. Dat zag er zo goed uit, dat ik dit ook eens moest proberen. Dagje op voorhand het spekmatje geweven en de paprika en olijven gesneden. Dag nadien thuis gekomen van het werk en de bbq aangestoken. Dan het spekmatje ingesmeerd met bbq saus, het gehakt gekruid met bbq kruiden en de kaas, paprika, olijven en lente ui erop. Helemaal volgens het recept van fire food. Ondertussen was de bbq mooi op een temperatuur van 130 graden. Nog snel wat smokey blend houtsnippers in de kolen en de bacon bom kon de grillplaat op.
Na 2 uur wachten en een lekkere la chouffe erbij was de bacon bom klaar. In spanning de deksel open gedaan en oh wat zag hij er goed uit
En lekker was het ook
zeer tevreden met mijn 2de low & slow gerecht.
In de toekomst zou ik misschien nog iets meer gehakt gebruiken met deze hoeveelheid spek. Nu was het 900 gram spek en 600 g gehakt. Ik denk dat ik dan eerder een 800 gram zal gebruiken.
fire-food.nl
Na 2 uur wachten en een lekkere la chouffe erbij was de bacon bom klaar. In spanning de deksel open gedaan en oh wat zag hij er goed uit

En lekker was het ook

In de toekomst zou ik misschien nog iets meer gehakt gebruiken met deze hoeveelheid spek. Nu was het 900 gram spek en 600 g gehakt. Ik denk dat ik dan eerder een 800 gram zal gebruiken.
Bacon BBQ Bomb - Fire&Food
Bacon BBQ Bomb 900 g lange repen ontbijtspek600 g ½ pond rundergehakt (kan ook met gemengd gehakt)150 g geraspte Emmentaler50 g groene olijven (in plakjes gesneden)1 middelgrote rode paprikalente-uije favoriete BBQ-rubje favoriete Barbecuesausvoor de broodjes:hamburgerbroodjesveldslachutney naar...
