BasBQ
Beef en Steak

Baby back ribs

 

Gavjow

Kooltjesharker
Berichten
102
Spareribs dat is alweer een tijd geleden dat die gemaakt zijn door mij.
Mijn vrouw wilde graag wel eens een goed stuk waar wel vlees aan zat. Dus ik kwam al snel bij baby back ribs uit.

Dik bevleesde ribben van het waardvarken.
Heerlijk met mooi een klein beetje vet.

0e77a2c1484a44d282c2451292d3dad5.jpg


Flinke joekels van ribben, bij elkaar ruim 2kg.
Lekker in de basisrub gezet en met zijn 2 in het rek op de bbq.
c3042e4341075e1767b26e2cc54bb6cd.jpg

Ik heb een Guru large classic dus het is goed te zien hoe groot ze zijn. Ze zijn de 1e 2 uur gerookt met appelhout.
d1e4c78ca9976840078ace7e3f5747b6.jpg

Na 2 uur op 110 graden ingepakt en toen ook weer 2 uur gedaan, ingepakt op 130 graden.
Net als pulled pork de prikker methode gebruikt om de gaarheid te controleren.

Na het uitpakken gelakt met stockyard bbq saus en lekker even laten liggen tot de prikker er zonder weerstand doorheen ging, net niet fall of the bone.
29d61b644e164a103e8a333fc034dacb.jpg

Met een lekker frisse witlof salade gegeten.

Als bijgerecht een experiment, patatjes van de bbq wat overigens best goed gelukt is.
282fa12062857d095e4108aa87b9b25e.jpg

2b3a42755c6d0b5e093abc41bccf7d9b.jpg

Best nog krokant en het smaakte ook echt als bbq.

Al met al een heerlijk maaltje met een goed stuk vlees en krokante patatjes.
 
Mooi man. Alles van de bbq.
Mooie ribben heb je daar
Moet genieten geweest zijn
 
Mooi man. Alles van de bbq.
Mooie ribben heb je daar
Moet genieten geweest zijn

Was echt geweldig lekker. In een lange tijd niet zulke ribben gehad. Heb ondertussen vanalles gehad. Iberico, gaasterland en nu dan van het waardvarken. Deze ribben zitten wel in mijn top 3 van lekkerste ribben ooit gegeten. Experimenteren op de BBQ is ook erg leuk! Duurde alleen wel wat lang de patatjes. Ik denk wel 3 kwartier op 180 graden.
 
Dat zijn een paar mooie ribben...heerlijk. En patatjes van de Q.
Heb je je vingers nog?
 
Dat zijn een paar mooie ribben...heerlijk. En patatjes van de Q.
Heb je je vingers nog?

Gelukkig heb ik mijn vingers nog, tegen de tijd dat ik daar bij aan kwam zat ik al vol. Anders had het misschien anders afgelopen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan