BasBQ
Beef en Steak

Baby back ribs

Gavjow

Vuurmaker
 
Berichten
89
Spareribs dat is alweer een tijd geleden dat die gemaakt zijn door mij.
Mijn vrouw wilde graag wel eens een goed stuk waar wel vlees aan zat. Dus ik kwam al snel bij baby back ribs uit.

Dik bevleesde ribben van het waardvarken.
Heerlijk met mooi een klein beetje vet.



Flinke joekels van ribben, bij elkaar ruim 2kg.
Lekker in de basisrub gezet en met zijn 2 in het rek op de bbq.

Ik heb een Guru large classic dus het is goed te zien hoe groot ze zijn. Ze zijn de 1e 2 uur gerookt met appelhout.

Na 2 uur op 110 graden ingepakt en toen ook weer 2 uur gedaan, ingepakt op 130 graden.
Net als pulled pork de prikker methode gebruikt om de gaarheid te controleren.

Na het uitpakken gelakt met stockyard bbq saus en lekker even laten liggen tot de prikker er zonder weerstand doorheen ging, net niet fall of the bone.

Met een lekker frisse witlof salade gegeten.

Als bijgerecht een experiment, patatjes van de bbq wat overigens best goed gelukt is.


Best nog krokant en het smaakte ook echt als bbq.

Al met al een heerlijk maaltje met een goed stuk vlees en krokante patatjes.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.411
Mooi man. Alles van de bbq.
Mooie ribben heb je daar
Moet genieten geweest zijn
 

Gavjow

Vuurmaker
 
Berichten
89
Mooi man. Alles van de bbq.
Mooie ribben heb je daar
Moet genieten geweest zijn

Was echt geweldig lekker. In een lange tijd niet zulke ribben gehad. Heb ondertussen vanalles gehad. Iberico, gaasterland en nu dan van het waardvarken. Deze ribben zitten wel in mijn top 3 van lekkerste ribben ooit gegeten. Experimenteren op de BBQ is ook erg leuk! Duurde alleen wel wat lang de patatjes. Ik denk wel 3 kwartier op 180 graden.
 

WilfredK

Vuurmaker
 
Berichten
56
Dat zijn een paar mooie ribben...heerlijk. En patatjes van de Q.
Heb je je vingers nog?
 
Bovenaan Onderaan