- Berichten
- 515
Op de Voorjaarsmeating had ik Babi Pangang gemaakt.. Nu heb ik al een paar keer verzoek gekregen om het recept dus bij deze.
Boodschappenlijstje
- 1 KG buikspek met zwoerd
- Blik (400g) Taotjo bonen (zie link : http://www.aziatische-ingredienten.nl/gele-bonensaus/)
- 8/10 knoflookteentjes
- Scheutje appelazijn
- Theelepel 5 spices kruiden
- Rum
Doe alle ingredi?nten bij elkaar in een blender en vermaal het tot een lekkere dikke pasta.
Snij het buikspek in repen van ongeveer een centimeter breed tot op de zwoerd.
Smeer het buikspek in met de pasta en laat dit minimaal een paar uur intrekken.
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen en leg het buikspek op de BBQ tot een kerntemp van rond de 65 graden.
Daarna smeer je de zwoerd in met rum en leg deze nog even met de zwoerd na beneden op direct vuur om de zwoerd lekker krokant te bakken.
Boodschappenlijstje
- 1 KG buikspek met zwoerd
- Blik (400g) Taotjo bonen (zie link : http://www.aziatische-ingredienten.nl/gele-bonensaus/)
- 8/10 knoflookteentjes
- Scheutje appelazijn
- Theelepel 5 spices kruiden
- Rum
Doe alle ingredi?nten bij elkaar in een blender en vermaal het tot een lekkere dikke pasta.
Snij het buikspek in repen van ongeveer een centimeter breed tot op de zwoerd.
Smeer het buikspek in met de pasta en laat dit minimaal een paar uur intrekken.
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen en leg het buikspek op de BBQ tot een kerntemp van rond de 65 graden.
Daarna smeer je de zwoerd in met rum en leg deze nog even met de zwoerd na beneden op direct vuur om de zwoerd lekker krokant te bakken.