Thunderflash
Stoker
- Berichten
- 469
In de vriezer lag nog een stuk buikspek. Buikspek is te gebruiken in veel recepten en variaties. Aangezien wij nogal dol zijn van de Aziatische keuken, heb ik er babi pangang van gemaakt. Dit helemaal conform het recept van bbq-junkie.nl.
De temperatuur in de buikspek ging in het begin vlot omhoog richting de 65gr. De laatste 11 graden duurde anderhalf uur.
Na de buikspek afgegrild te hebben op een bedje van atjar tjampoer geserveerd. De babi pangang was perfect van smaak en bite. In combinatie met nasi was dit een heerlijke maaltijd. Iedereen aan tafel was dol enthousiast. “Dit was voor de dinsdagavond te luxe om zomaar door de weeks te eten”, aldus mijn vrouw. Mijn zoon wil niet anders meer, “pa van mij mag je iedere avond zo wel koken op de kamado”.
De temperatuur in de buikspek ging in het begin vlot omhoog richting de 65gr. De laatste 11 graden duurde anderhalf uur.
Na de buikspek afgegrild te hebben op een bedje van atjar tjampoer geserveerd. De babi pangang was perfect van smaak en bite. In combinatie met nasi was dit een heerlijke maaltijd. Iedereen aan tafel was dol enthousiast. “Dit was voor de dinsdagavond te luxe om zomaar door de weeks te eten”, aldus mijn vrouw. Mijn zoon wil niet anders meer, “pa van mij mag je iedere avond zo wel koken op de kamado”.