Babi Pangang
Procureur 1kg verdeeld in 2en.
Ingredi?nten marinade.
3 TL Djahe
1,5 TL Uienpoeder
1,5 TL Laos
1 TL vijfkruidenpoeder
3 EL basterdsuiker
4 EL olie
6 EL Ketjap Manis
2 TL limoensap
4 EL Tomatenketchup
1 TL Sambal Oelek
2 teentjes knoflook
beetje peper en zout.
Het vlees heb ik een dag van tevoren in de marinade gelegen.
Het vlees indirect op de BBQ Dome 180 graden C. tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 72 graden C. (+/_ 2 uur)
Dan nog even op hoog vuur voor een lekker korstje.
Het vlees even laten rusten,en dan in plakken snijden.
Ketjapsaus
Ingredi?nten
1 gesnipperde ui
1-2 teentjes uitgeperste knoflook
4 EL water
100 ml ketjap manis
1 EL azijn
2 TL donkere basterdsuiker
1-2 TL sambaloelek
1 EL maizena
Bereiding
Fruit 1 gesnipperde ui en 1-2 teentjes uitgeperste knoflook 2 minuten in 2 EL olie.
Voeg 4 EL water, 100 ml ketjap manis, 1 EL azijn, 2 TL donkere basterdsuiker en 1-2 TL sambaloelek toe.
Breng het geheel aan de kook.
Meng 1 EL maizena met 1 EL water en bind hiermee de ketjapsaus.

Procureur 1kg verdeeld in 2en.


Ingredi?nten marinade.
3 TL Djahe
1,5 TL Uienpoeder
1,5 TL Laos
1 TL vijfkruidenpoeder
3 EL basterdsuiker
4 EL olie
6 EL Ketjap Manis
2 TL limoensap
4 EL Tomatenketchup
1 TL Sambal Oelek
2 teentjes knoflook
beetje peper en zout.
Het vlees heb ik een dag van tevoren in de marinade gelegen.
Het vlees indirect op de BBQ Dome 180 graden C. tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 72 graden C. (+/_ 2 uur)
Dan nog even op hoog vuur voor een lekker korstje.


Het vlees even laten rusten,en dan in plakken snijden.

Ketjapsaus
Ingredi?nten
1 gesnipperde ui
1-2 teentjes uitgeperste knoflook
4 EL water
100 ml ketjap manis
1 EL azijn
2 TL donkere basterdsuiker
1-2 TL sambaloelek
1 EL maizena

Bereiding
Fruit 1 gesnipperde ui en 1-2 teentjes uitgeperste knoflook 2 minuten in 2 EL olie.
Voeg 4 EL water, 100 ml ketjap manis, 1 EL azijn, 2 TL donkere basterdsuiker en 1-2 TL sambaloelek toe.
Breng het geheel aan de kook.
Meng 1 EL maizena met 1 EL water en bind hiermee de ketjapsaus.

