- Berichten
- 5.176
Van de week zei mijn vrouw dat ze nog eens zin had in een lekkere steak en dus vandaag naar de slager voor een lekkere Black Angus ribeye.
Zoals gewoonlijk reverse sear met een blokje hickory. Zo hebben we hem het liefst. Voor de rest wat SPG erop.
Het liep vandaag wel wat mis .De temperatuur van de KJ Junior was niet onder controle te krijgen. En ik heb geen flauw idee hoe het komt.
Ik liet hem eerst oplopen tot een 120° waar ik dan het rookhout erin legde, deflector erop en het vlees erop. Ik had gewoon het gietijzeren rooster gebruikt voor de gehele sessie. Hij zat toen ineens aan de 60°. en ik liet alles open staan tot aan de 80° en dan beneden nog 1 vingerdikte open en boven alle gaatjes open. Vanaf 100° heb ik dan bovenaan de gaatjes half dicht gedaan met de bedoeling dat hij ergens bij de 110° zou gaan stoppen.
Echter daar bleef hij door gaan, dus boven nog 1mm open en beneden nog een 4-tal mm open om te pitsen. Normaal lukt dat, maar hij bleef gewoon verder oplopen. Op een gegeven moment heb ik hem beneden gewoon dicht gezet en ook dan bleef hij gewoon oplopen. Zo ging hij door tot 126° en toen was de kern van 47° er.
Dit is me dus nog nooit gebeurt en ik heb hier geen verklaring voor. De meter op de dome gaf wel een 110° aan, maar heb dus niet continu zitten vergelijken. Wel heb ik vandaag mijn kamado's compleet uit mekaar gehaald en zuiver gemaakt. Maar zou niet weten wat ik daar mis heb kunnen doen. Enige verklaring die ik heb, en ik eigelijk ook niet echt plausibel kan noemen, is het gietijzeren rooster. En dus deze bleef oplopen qua warmte en via de metalen klem warmte doorgaf aan de sonde. Misschien dat een RVS rooster minder die warmte door geeft??? Geen idee. Ik hoop dat iemand hier een antwoord voor me heeft.
Voor de rest was het wel allemaal lekker. Aardappeltjes erbij en groene asperges. Heerlijk.
Zoals gewoonlijk reverse sear met een blokje hickory. Zo hebben we hem het liefst. Voor de rest wat SPG erop.
Het liep vandaag wel wat mis .De temperatuur van de KJ Junior was niet onder controle te krijgen. En ik heb geen flauw idee hoe het komt.
Ik liet hem eerst oplopen tot een 120° waar ik dan het rookhout erin legde, deflector erop en het vlees erop. Ik had gewoon het gietijzeren rooster gebruikt voor de gehele sessie. Hij zat toen ineens aan de 60°. en ik liet alles open staan tot aan de 80° en dan beneden nog 1 vingerdikte open en boven alle gaatjes open. Vanaf 100° heb ik dan bovenaan de gaatjes half dicht gedaan met de bedoeling dat hij ergens bij de 110° zou gaan stoppen.
Echter daar bleef hij door gaan, dus boven nog 1mm open en beneden nog een 4-tal mm open om te pitsen. Normaal lukt dat, maar hij bleef gewoon verder oplopen. Op een gegeven moment heb ik hem beneden gewoon dicht gezet en ook dan bleef hij gewoon oplopen. Zo ging hij door tot 126° en toen was de kern van 47° er.
Dit is me dus nog nooit gebeurt en ik heb hier geen verklaring voor. De meter op de dome gaf wel een 110° aan, maar heb dus niet continu zitten vergelijken. Wel heb ik vandaag mijn kamado's compleet uit mekaar gehaald en zuiver gemaakt. Maar zou niet weten wat ik daar mis heb kunnen doen. Enige verklaring die ik heb, en ik eigelijk ook niet echt plausibel kan noemen, is het gietijzeren rooster. En dus deze bleef oplopen qua warmte en via de metalen klem warmte doorgaf aan de sonde. Misschien dat een RVS rooster minder die warmte door geeft??? Geen idee. Ik hoop dat iemand hier een antwoord voor me heeft.
Voor de rest was het wel allemaal lekker. Aardappeltjes erbij en groene asperges. Heerlijk.