Beef en Steak

Awesome Texas Chili... de Lekkere Vette Foodporn Tweedaagse!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
7.676
Lieve BBQ-Vrienden!

Afgelopen vrijdag was het schitterend - koud - weer, als het dan toch herfst en winter moet zijn, dan maar liefst zoals het afgelopen weekend. Heerlijke omstandigheden om lekker buiten te gaan koken en roken. Er stond een prachtig waterig zonnetje in de tuin en er werden drie zalmzijdes koud gerookt, dus het rook de hele dag al zalig in de tuin. De magnolia had geen blad meer, dus er viel lekker veel licht door mijn afdakje:

SDJ_4141.jpg


Er stond een vet lekkere chili op het programma, helemaal van scratch... dus ik had mijzelf alvast getrakteerd op een mooi pretpakketje uit het Westland:

SDJ_4106.jpg


Een dubbel chili pakket met daarin Ancho, Pasilla, Chipotles en Guajillo. Snel even verdeeld in 6 mooie pakketjes vacuum voor in de vriezer en de mooiste geselecteerd voor de Texas Chili... geen bonen en geen tomaat, zo heb ik 'm graag!

SDJ_4111.jpg


De pepers heb ik doorgeknipt zodat de zaadlijst verwijderd kon worden, de pepers zijn mooi gedroogd en de mooiste smaken komen los als je ze eerst even toast in een skillet, prachtige aroma's variërend van rozijntjes tot koffie en chocolade. Heerlijke geuren!

SDJ_4119.jpg


Daarna lekker afblussen met water en de pepers lekker zacht laten worden. Dan krijgen ze ook weer hun kleur terug, prachtig om te zien!

SDJ_4136.jpg


Even de specerijen doorwarmen om ook hun aroma's los te maken:

SDJ_4144.jpg


We hadden oregano, kaneel, korianderzaad, piment, steranijs, gemalen komijn en een mix van Westland waar dat alles al gemalen in zat met chilipoeder.

Lekker even toasten:

SDJ_4150.jpg


En na afkoelen even malen in het koffie (kruiden) molentje:

SDJ_4194.jpg


Ik had het grillrooster er al op gelegd zodat die lekker warm kon worden. Daar ging een lekker blokje mesquite onder...

SDJ_4152.jpg


Voor een heerlijke warme rook:

SDJ_4158.jpg


En toen het rooster vol met heerlijk rundvlees... het moest roken en een grill streepje krijgen... ik had heerlijke vette delen!

Mergpijpjes, schenkel, ossenstaarten en een mooie vet doorregen riblap:

SDJ_4162.jpg


Gewoon mooi kleuren en lekkere geuren:

SDJ_4184.jpg


Daarna had ik wat bacon in een skillet om wat rokerig varkensvet te maken:

SDJ_4190.jpg


Om daarna in dat vet het rundergehakt rul te bakken... het was een feest!

SDJ_4196.jpg


Ik wordt enorm lekker ZEN om alles op die manier alvast voor te bereiden... lekker wegzetten en naar de volgende stap:

SDJ_4202.jpg


De geweekte pepers waren afgekoeld en konden geblenderd worden met een heel klein beetje (vers) water:

SDJ_4206.jpg


SDJ_4213.jpg


Hier kun je (hopelijk) zien dat de pepers na het toasten en weken, hun mooie oliën loslaten, hier schijnt ons mooie Genootschaps-logo in het oliefilm rijke water. Dat water kun je later weer (naar smaak) gebruiken, maar let op, dat kan best bitter worden van het blakeren. Dus pas daar mee op!

SDJ_4204.jpg


Na het rulle gehakt was de skillet weer vrij voor de uien en knoflook. Het gehakt, ui-mengsel en de spekkies hiel ik apart voor de volgende dag. Het was met opzet een tweedaagse.

Dus nu mocht de Dutch Oven tevoorschijn komen en mochten al die smaakjes erbij:

SDJ_4222.jpg


Mooie pittige chipotles in Adobo saus...
 
...een lekker stukje chocolade:

SDJ_4228.jpg


En natuurlijk een heerlijk donker bier, met ook weer tonen van chocolade:

SDJ_4230.jpg


En natuurlijk nog wat zelf gerookte chili mix voor een extra diepe hitte:

SDJ_4235.jpg


Toen mocht ik eindelijk een sportdrankje nemen:

SDJ_4238.jpg


Echt een briljant bier!

En al het vlees erbij in de pan en lekker sudderen maar!

SDJ_4243.jpg


Ik heb de BBQ om 18:00 uur dicht gezet en de DO een nachtje op het rooster laten staan.

De volgende dag:

SDJ_4251.jpg


Hier zie je dat mooie vet erop... mooie schone bodem van de pan door het hitteschild in de kamado... nu kan je de stukken vlees eruit halen en lekker de draadjes vlees uitpluizen, het beenmerg uit de botten duwen en al die smaken weer bij elkaar brengen... nu mogen de uien, het gehalt en de spekkies er weer bij!

SDJ_4253.jpg


Dat lekker een paar uurtjes samen door laten trekken en jezelf belonen met een mooi bier erbij!

SDJ_4297.jpg


Toen mocht de tafel gedekt voor een heerlijke Mexicaanse Rijsttafel!

SDJ_4259.jpg


Vanaf links boven met de klok mee zie je de Pico de Gallo, een frisse kool en wortel salade met mais, zure room met limoen-zest en -sap, de Texas Chili met wat cheddar en verse jalapeños, nacho chippies en verse guacamole!

Happy Days Muchachos!
 
Laatst bewerkt:
Wat een heerlijk verhaal weer :love: en wat een mooie ingrediënten! En ook het belangrijke ingrediënt : tijd..... in voldoende mate toegevoegd
Moet gesmaakt hebben!
Ik krijg het er warm van.😅
 
Heerlijk verslag en schitterende plaatjes Sander! Daar heeft weer flink tijd in gezeten.

Bedankt voor je mooie verslag en toffe bijdrage!
 
Mega verslag weer Sander,top .
Wanneer komt je boek uit 😄😉.
 
Nice man! Dit is iets waar ik ook altijd zin in heb wanneer het koud is. Ik neem er alleen niet twee dagen de tijd voor, al kan ik wel eens een nachtje “vals spelen” met de apparatuur op de zaak 🙃. Ik moest een paar weken terug een vega variant maken, de gasten waren er goed over te spreken. Hoogste tijd om weer eens thuis te maken, heb nog zat pepers liggen, bedankt voor de inspiratie!
 
Potverdrie, wat een heerlijke post. Het water loopt me in de mond.

BTW

IMG_7314.jpeg


Veel beter wordt het niet ❤️
 
Terug
Bovenaan Onderaan