- Berichten
- 10.091
Beste BBQ-collega's,
Het thema van de fotowedstrijd van deze maand is Awesome Burgers, gekozen door @Sander72 .
Ik vind/vond het meteen een geweldig onderwerp. Lekker, laagdrempelig en vooral: uitdagend.
Want wat is nu een "awesome burger"? Een heeeele grote? Een heeeele dikke?
Mijn interpretatie: een heeeeele originele! En wat is dan origineel?
Zie hieronder mijn definitie van originele Awesome Burgers
Allereerst 1k rundergehakt gekruid op basis van een van onze favoriete recepten: Spiffs burgers.
Nu wel met knoflookteentjes ipv poeder, een knijpje hela-curry erbij en een eetlepel gedroogde oregano extra.
Dit al gisteren gedaan samen met een heerlijke coleslaw van @Dominique (geen foto's dus niet gebeurt )
Vandaag hadden we mooi de handjes vrij om de broodjes te bakken. Omdat het thema heel duidelijk
stelt: Awesome BurgerS betekent dit minimaal 2 awesome burgers. 1 is dus niet genoeg
Had nog rode kleurstof en ben bij de toko nog even groene bij gaan halen voor de broodjes.
Hier moeten ze nog even rijzen en daarna afbakken
Helaas zorgt het normale bruine kleurtje nu een beetje voor wat minder felle kleur, maar evengoed zeer geslaagd voor iemand die geen bakker is
Na een bakje koffie de burgers gaan maken. Gekozen is voor stuffed burgers. Awesome = awesome!
2 burgers gevuld met een mix van mango en cayennepepertje, 1 gevuld met mozarella en 1 gevuld met kaas (hiervan helaas vergeten een foto te maken. iets met vieze handen)
't zijn flinke jongens
En dan kunnen ze op de bbq
nog 1 "gewone" spiffs erbij van het restje gehakt dat nog over was
en na ca 40min indirect
Ondertussen ook nog wat toppings gesneden en broodjes klaar gelegd
Nadat ieder zijn burger had gebouwd, even poseren
Uiteraard was het een erg lekkere maaltijd. Het is wel even vreemd om een hap te nemen van een bijna lichtgevend broodje, maar iedereen aan tafel vond het geweldig.
Wat is dit supergaaf om te maken en te presenteren.
Dank voor het kijken
Rick
En voor diegene die geïnteresseerd is: een gehalveerde stuffed burger met mango en cayenne peper
Het thema van de fotowedstrijd van deze maand is Awesome Burgers, gekozen door @Sander72 .
Ik vind/vond het meteen een geweldig onderwerp. Lekker, laagdrempelig en vooral: uitdagend.
Want wat is nu een "awesome burger"? Een heeeele grote? Een heeeele dikke?
Mijn interpretatie: een heeeeele originele! En wat is dan origineel?
Zie hieronder mijn definitie van originele Awesome Burgers
Allereerst 1k rundergehakt gekruid op basis van een van onze favoriete recepten: Spiffs burgers.
Nu wel met knoflookteentjes ipv poeder, een knijpje hela-curry erbij en een eetlepel gedroogde oregano extra.
Dit al gisteren gedaan samen met een heerlijke coleslaw van @Dominique (geen foto's dus niet gebeurt )
Vandaag hadden we mooi de handjes vrij om de broodjes te bakken. Omdat het thema heel duidelijk
stelt: Awesome BurgerS betekent dit minimaal 2 awesome burgers. 1 is dus niet genoeg
Had nog rode kleurstof en ben bij de toko nog even groene bij gaan halen voor de broodjes.
Hier moeten ze nog even rijzen en daarna afbakken
Helaas zorgt het normale bruine kleurtje nu een beetje voor wat minder felle kleur, maar evengoed zeer geslaagd voor iemand die geen bakker is
Na een bakje koffie de burgers gaan maken. Gekozen is voor stuffed burgers. Awesome = awesome!
2 burgers gevuld met een mix van mango en cayennepepertje, 1 gevuld met mozarella en 1 gevuld met kaas (hiervan helaas vergeten een foto te maken. iets met vieze handen)
't zijn flinke jongens
En dan kunnen ze op de bbq
nog 1 "gewone" spiffs erbij van het restje gehakt dat nog over was
en na ca 40min indirect
Ondertussen ook nog wat toppings gesneden en broodjes klaar gelegd
Nadat ieder zijn burger had gebouwd, even poseren
Uiteraard was het een erg lekkere maaltijd. Het is wel even vreemd om een hap te nemen van een bijna lichtgevend broodje, maar iedereen aan tafel vond het geweldig.
Wat is dit supergaaf om te maken en te presenteren.
Dank voor het kijken
Rick
En voor diegene die geïnteresseerd is: een gehalveerde stuffed burger met mango en cayenne peper
Laatst bewerkt: