- Berichten
- 537

Wat is een Arepa?
Een arepa is een broodje gebakken van een gekookt ma?smeel-deeg. Arepas zijn afkomstig uit Latijns-Amerika en zijn vooral populair in Venezuela en Colombia. De broodjes worden gegeten, bij het ontbijt - bijvoorbeeld gevuld met kaas of ander beleg als maaltijd - gevuld met een kruidige vleesvulling (carne mechada), vis, avocado of andere groenten als snack of als begeleiding bij een maaltijd. Vaak zonder vulling, maar dan meer om in andere gerechten te dopen.
Aan de Caribische kust van Colombia hebben arepa?s vaak een vulling met ei (Arepa'e Huevo).
Het wat natte deeg wordt tot balletjes van ongeveer 4 ? 10 centimeter doorsnee gedraaid en vervolgens platgedrukt op een bakplaat en hierop - of ook wel in een oven - afgebakken. Soms wordt het deeg tot een broodje gefrituurd. De verse warme broodjes worden hierna gevuld.
Bron: Wikipedia - Arepa
Benodigde ingredi?nten:
- 2 mokken ma?smeel-deeg *
- 2 mokken kraanwater
- 1 eetlepel zout
- Olie + frituurpan

Bereiding:
Voeg alle ingredienten in een grote kom en meng ze samen. Het gebruik van je handen is een must. (Uiteraard eerst je handen wassen!) Met de handen ga je bolletjes maken en plat drukken.

En daarna in olie bakken.

Het eindresultaat:
De vulling kan je zelf kiezen. Ham, kaas, gebakken ei, gehakt, tonijn, pulled pork, kip.. Ik vind het lekker met gebakken ei. Vandaag heb ik kaas en achterham gebruikt.