BasBQ
Beef en Steak

Apple Chelsea Buns

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.961
AF45407A-C550-421B-B7A2-9E5E58431D73.jpeg


Iets met appel en kaneel doet het altijd goed in de herfst 😉.

ingrediënten:

Voor het deeg:

250 ml lauwwarme melk
Zakje instant gist (11 gram)
50 gram suiker
500 gram bloem
100 gram zachte boter
1 ei (geklutst)
10 gram zout

Voor de vulling:

70 gram boter, (waarvan 40 gram gesmolten)
4 Elstar appels in kleine blokjes 5mm
1 theelepel kaneel of meer naar smaak.

150 gram rozijnen
75 gram gehakte walnoten
100 gram suiker
2 theelepels maizena

Voor de glaze:

3 eetlepels abrikozen jam
1 theelepel water

Werkwijze:

1. Meng in een beslagkom; de lauwwarme melk, suiker en gist en laat het een kwartiertje staan.

8AAB7F40-5334-43F7-82C1-85FBA6191ABA.jpeg


De gist moet na een kwartiertje gaan leven:

25DD0111-D624-44A8-B44C-0FAA0A9E3107.jpeg


2. Voeg nu het meel, zout, boter en ei toe

7A812F25-F439-4ADD-9835-4306BB67FA36.jpeg


3. kneed het in 10 minuten tot een mooi glad deeg.

68FE6ACD-E0A7-44B0-BC71-FA7C4F4641F0.jpeg


4. Dek het af met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen tot het verdubbeld is in volume (drie kwartier tot een uur)

Maak nu de vulling:

5. snij de Elstar appelen in kleine blokjes van ongeveer 5 mm.

6. Bak de appelblokjes met 30 gram boter, kaneel en de rozijnen voor ongeveer 10 minuten, zodat ze zacht worden. Voeg na 5 minuten de maizena toe.

7. Laat het geheel afkoelen.

8. Steek de barbecue aan en richt hem in voor indirecte hitte op 200 Celsius.

9. Als het deeg verdubbeld is in volume leg het dan op drie lagen huishoudfolie, dit maakt het oprollen later makkelijk. die je ligt bestoven hebt met meel.

8CB79F96-CDAF-41B9-B0D2-A8CA5EF60279.jpeg


10. Rol het uit tot een deegplak van 45 bij 30 cm. Besmeer het deeg met de gesmolten boter, laat aan de bovenkant een strook vrij van 3 cm bij 45 cm.

300ECC7E-0860-4524-9E57-B5BC9DAB5DDC.jpeg


11. Verdeel het appelmengsel over het deeg, laat de drie centimeter die niet beboterd is vrij.

6452B11F-78FA-49D4-B543-6124FC20C2F8.jpeg


12. Rol het deeg op, in de richting van het niet beboterde deel.

5BDFFBD4-EA92-4FBD-97FA-A401B5268957.jpeg


13. Verwijder het plastic. Snij er twaalf gelijke plakken van. Dit gaat makkelijk met flosdraad, tip van @noskos.

C18B9B1B-66A3-4F26-9133-8DE5840AFB24.jpeg


14. Leg de deegplakken op een beboterde bakplaat. (25 bij 30cm of iets dergelijks)

64E6C843-D349-460C-A4DF-77A7F6776581.jpeg


15. Laat nog even tien minuten rusten en zet het dan, indirect, in de barbecue op 200 C.

32B6B3B2-F87D-44C8-B7A2-56803ED1E6EC.jpeg


16. Zeef drie eetlepels abrikozen jam met een eetlepel water. Dit is de glaze voor op het deeg. In bakkerstermen heet dit abrikoteren.

17. Na 25 a 30 minuten is hij klaar. Doe dit oom op zicht

4150DCB4-EB4F-435D-B58B-E848F7C086F5.jpeg


18. Bestrijk met de glaze

96AF5A6F-25E7-4F97-965A-5199C95B69A1.jpeg


Laat het geheel iets afkoelen en eet smakelijk
 
Zo Frits, wat een mooi uitgebreid verslag. Zou het zo willen maken.
Ik kom straks wel een stukje proeven. 😋
 
Sorry, het was zo op.
Dat is vervelend.
Was toch al in Nijmegen voor de kids en dan is het nog maar een klein stukje tot aan het lekkers.... ;)
 
Dat ziet er heerlijk uit!
 
Wow Frits ga die kopiëren dat ziet er heerlijk uit top 😋😋
 
Wat een zalige lekkernij lijkt me dat!
 
Super!
 
Lekker man! Heb ook meteen weer trek in cinnamon buns 😂
 
Lekker man! Heb ook meteen weer trek in cinnamon buns 😂
En nog bedankt van de hele familie voor dat recept 👏

Nu weer ontopic..... Wat ziet dit er heerlijk uit. Gaat de volgende keer zeker een keer gemaakt worden hier ipv Cinnamon Buns 😉
 
Ziet er echt fantastisch lekker uit Frits.
 
Tjonge, ik moet nog eten maar wat ziet dit er goed uit. Deze gaat zeker binnenkort gemaakt worden om na een beoordeling mogelijk opgenomen te worden voor de Kerst en de jaarwisseling. 😋
 
@Frits maak het nog uit of dit in een bakblik gemaakt word of in een twee skillet’s. Ik neem aan dat het oppervlak (20x30cm) aangehouden moet worden om het eindresultaat goed te krijgen. Anders moet ik straks om een bakblik uit namelijk.
 
@Bakero natuurlijk kan dat.
Thanks, ik begrijp dat het geen -punten zijn om de skillet te gebruiken als bakvorm..

Even terug naar de receptuur..
Op de foto zie ik, bij het maken van het deeg, dat er een ei aan toegevoegd word. In de beschrijving staat niet hoeveel dat er zijn. Kan je me dat nog laten weten @Frits
Morgen ochtend gaat er gebakken worden. Kan niet wachten…..🤣
 
@Bakero er moet 1 geklutst eitje bij het deeg.

Heb het bij de ingrediënten aangepast. Dank je.
 
Uitgebreid verslag ziet er goed uit .
Op de to do list
 
Terug
Bovenaan Onderaan